Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Google Reklam Tıklamalarını Dönüşümlere Çevirmek

Google Reklam Tıklamalarını Dönüşümlere Çevirmek

Reklam verenler her yıl büyük ölçüde kayıplara maruz kalıyor. Pazarlama bütçelerinin yaklaşık %87’si reklam tıklamaları – bunların yalnızca %3’ü dönüşüm olarak yansıyor.
Birçok marka, tıklama sonrası optimizasyonlar için hatalı stratejiler uyguluyor. Reklamlar artık mikro hedeflenebiliyor, optimize edilebiliyor ve kişiselleştirilebiliyor. Fakat önemli olan ise tıklama sonrası deneyimler. Kişilere aradığı sorunun yanıtını ya da aradığı ürünü / hizmeti doğru takdim edebilirseniz tıklamaları dönüşümlere çevirebilirsiniz.


Google Reklam Dönüşümleri
Tıklama sonrasında gerçekleşecek olan bu optimize süreci reklamdan gelen tıklama ile dönüşüm arasında geçen her şeydir. Optimize edilmiş bir açılış sayfasıyla başlar ve kişiselleştirilmiş bir teşekkür sayfası ve e-posta ile sona erer. Süreç; Google reklam verenlerin dönüşümleri daha yüksek seviyelere çıkarmak için tıklama sonrası deneyimleri oluşturmasına, düzenlemesine ve kişiselleştirmesine olanak tanır.

Daha fazla görünür olmak, daha yoğun tıklama almak için idealdir. Ama dönüşüme çevirmek için her tıklama size artı bir değer katıyor mu? Reklamlarınızı herkes görebilir, inceleyebilir ama sizin hedef kitlenizde yer almayan bir kişiye ne kazandırabilir?

Reklamlarınızı doğru kurgulamak, anahtar kelime seçimleriniz, reklam içerikleriniz, hedeflemeler, negatif anahtar kelimeler ve diğer birçok detay ile optimize etmek gerekir.

Reklam sonrası sayfa etkileşimi, insanların daha çok detay aradığı ve doğru bilgi için ince elediği en önemli yer. Google reklamları ile siteye kazandırdığınız kullanıcıların arama ile karşılaştıkları sayfanın soru cevap şeklinde olması gerekir. Anahtar kelimeniz soru olarak düşünülürse reklamdan geleceği sayfa kullanıcıya cevap verecek nitelikte içerikler barındırmalı ve yönlendirici olmalıdır.

Reklamları oluştururken önce sayfada kampanya kurmaya başlanmalı ya da reklam kampanyaları sayfaya göre optimize edilmelidir. Şayet, her anahtar kelimenizi bir sayfaya yönlendirirseniz bu size ziyaretçi getirir ama müşteri?... getirmez ise verimli bir başarı elde etmek mümkün değildir.

Şu şekilde daha doğru açıklayabiliriz, Kadın ayakkabısı satan bir mağazanız var, mağazanıza yakın bir bölgede “erkek spor ayakkabı“ arayan bir müşteri mevcut, mağazanızın vitrininde “en uygun fiyatlı spor ayakkabılar“ ilanınız var, kişi bunu görerek mağazaya girebilir, ama alış veriş yapacak tercihi yönlenebileceği alternatifi yoktur. Dönüşüm yerine, gereksiz trafik ve yanlış bir kampanya oluşturmuş olursunuz. Gereksiz tıklamalar ile maliyet harcamak yerine kaliteli dönüşümler elde etmek için nokta atışı hedeflemeler oluşturulması her zaman daha doğrudur. Bu konuda profesyonel destek alarak reklam bütçenizi verimli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Google Reklam Ajansı
Markanızın dijital pazarlama faaliyetleri için doğru adımlar ile başlamak ve bütçeyi en verimli şekilde kullanarak potansiyel kitleyi eyleme geçirmek için Ödüllü Google Reklam Ajansı Destex Digital ile iletişime geçebilirsiniz. 15 yıllık sektör kazanımları ile markalar için en doğru stratejileri belirleyen ve Ödüllü Google Premier Partner Ajansı olan Destex Digital, kusursuz ve kesintisiz dijital reklamcılık deneyimleri sunuyor. Daha fazla bilgi için www.destexdigital.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English