Son Dakika Haberler

Google İle İşlerinizi Büyütün
Google İle İşimi İnternette Nasıl Büyütürüm ?
Dünyanın en değerli ilk üç şirketinden biri olan Google ile işletmenizi büyütmek aslında hiçte zor değil. Global piyasalara açılmış bir pazarlama devi sayesinde en küçük firma bile ürün veya hizmetlerini internet ortamında satılabilmesi için ön plana çıkarabilir.  Peki bu işi nasıl yaparız ?
 
Google Ürünlerini Kullanarak İşletme Büyütme Yöntemleri
Google hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra şimdi de bize neler sunduğuna, bu sunduklarını biz işimizde nasıl kullanabileceğimize bakalım.
  1. Google Reklamları İle İşinizi Büyütebilirsiniz
Dünyada en sık kullanılan online reklam platformu şüphesiz google adwords reklamları, yeni adıyla google ads reklamlarıdır. Google adwords reklamları ile internette ürün veya hizmetlerimizle alakalı arama yapan kişilere kolayca ulaşabilir, bu sayede satışlarımızı arttırabiliriz.

Örneğin : Bu yaz tatilinde  Marmaris’e gideceğinizi ve havalimanından bir araç kiralayacağınızı varsayalım. İnternet üzerinden  Marmaris’te  havalimanı araç kiralama hizmeti veren şirketlere ulaşmak ve fiyat almak istersiniz öyle değil mi ?  Bunun için google arama sayfasına “Marmaris oto kiralama, Marmaris araç kiralama, Marmaris rent a car” gibi kelimeler yazar ve firmalara ulaşmak için ararsınız. İşte google  reklamları tam da bu sırada karşınıza çıkar.
Eğer bir google ads reklam vereniyseniz, henüz Marmaris’e gelmemiş ve rent a car firması arayan bu potansiyel müşteriye kolayca ulaşabilirsiniz.  İlgili anahtar kelimelerde arama yapan kullanıcı arama sayfasının en üstünde sizin reklamınızı görür ve web sitenize tıklar. Buradan sonraki süreç tamamen sizin web sitenizle, ürün veya hizmetlerinizle ilgilidir. Tüm bu süreçleri başarılı bir şekilde yürüterek internet üzerinden ürün veya hizmetlerinizi arayan kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Google reklamları sadece arama sonuçları sayfasında çıkmıyor. Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olan Youtube’da ürün veya hizmetlerinizin reklamını yapabilirsiniz.  E-ticaret siteleri için özel olarak geliştirilen Google Alışveriş Reklamları sayesinde e-ticaret sitenizdeki ürünlerinizi de kolayca satışa sunabilirsiniz.

Google Ads (Adwords) Nasıl Çalışıyor ?
Google adwords’ün çalışma yapısını en basit haliyle anlatalım: Ürün veya hizmetinizin reklamını yayınlarsınız ve reklamınız tıklandığında para ödersiniz.  Yine yukarıdaki örnek üzerinden gidelim. “Marmaris oto kiralama”  anahtar kelimesi için reklam verdiğinizi ve bir kullanıcının bu reklamı tıkladığını düşünelim.  Böyle bir durumda sizin belirlemiş olduğunuz tıklama başı ücret sizden kesilir. Yani her tıklama için anahtar kelimenize bağlı olarak değişken bir tutar ödersiniz. Bu tutar 50 kuruşta olabilir, 5 TL ve üzeri de olabilir. Tıklama başı maliyetler kelimeye, sektöre ve rekabete göre değişiklik göstermektedir. Bu şekilde tıklama başı ücretlerle belirlediğiniz bütçe bitene kadar google reklamları ile potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.
 
Google (Ads) Adwords’e Nasıl Reklam Veririm ?
Google adwordse reklam vermek herkesin yapabileceği bir şey ancak bir işletme olarak bu reklamları profesyonelce yönetmek ve analiz etmek gerçekten bir uzmanlık istiyor. Çünkü rekabet olan hemen hemen her kelimede rakipleriniz bu işin uzmanlarıyla çalışıyor ve daha az bütçe ile daha fazla potansiyel müşteri çekiyor. Dolayısıyla siz 100 TL harcayıp 5 müşteri kazanıyorken,  bu işin profesyoneli olan bir adwods uzmanı aynı 100 TL ile 10 müşteri bulabiliyor. Bu şekilde teknik bilgisi ve deneyimi fazla olan bir rakip karşısında böyle bir platformda yarışmak zorlaşıyor.

Google Adwors’ün resmi web sitesi üzerinden yeni bir hesap açarak reklam çalışmalarınızı başlatabilirsiniz. Bu site herkese açık ve Türkçe’dir. Google adwords reklamlarını kullanmayı deneyin ancak zor geliyorsa veya paranız hemen bitiyorsa daha fazla zaman kaybetmeden bir uzmanla çalışın.
 
  1. Google Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) İle İşinizi Büyütebilirsiniz
Google hepimizin bildiği gibi bir arama motoru. İnternet üzerinde Google’da saniyede 75.000 adet sorgulama yapılıyor. Evet yanlış duymadınız tamı tamına saniyede yetmişbeşbin defa arama yapılıyor. Mobil cihazların ve internetin de yaygınlaşmasıyla sürekli elimizin altında olan internet sayesinde bu rakamlar da giderek artıyor.  Böyle devasa bir trafikten eğer biz de payımızı almak istiyorsak mutlaka google arama motoru için optimizasyon yaptırmalıyız.
Google arama motoru optimizasyonu yani seo, arama motorlarında anahtar kelime yazıldığında reklamsız, üst sıralarda ilk  sayfalarda çıkmak için yapılan çalışmalardır. Google arama sayfasının ilk sıralarında ve ilk sayfasında olursanız arama yapan milyonlarca kişi size ulaşabilir ve ürün-hizmetlerinizi görebilir. Yine “Marmaris oto kiralama” kelimesi üzerinden olayı bir örnekle anlatalım. “Marmaris oto kiralama” yazan birisi eğer bu kelimeye reklam veren varsa ilk üç veya dördüncü sırada reklamları görür. Reklam veren yoksa birinci sıradan başlamak üzere 10. Sıraya kadar listelenen ilk 10 siteyi görür.  Reklamlar varken insanlar doğal arama sonuçlarını neden tıklasın derseniz, Google adwords reklamlarında tüm reklamların kenarında  “reklam” diye yazar ve bu birçok kişinin reklamları tıklamamasına sebep olur. Ayrıca reklam verenler sürekli olarak devam eden tıklama başı reklamlara bütçe yetiremeyeceği için her zaman reklamları yayınlama şansı yoktur.  Dolayısıyla adwords reklamlarındaki gibi seo, yani arama motoru optimizasyonunda tıklama başı google sizden para kesmez ve bu sayede sürdürülebilir bir iş modeline sahip olursunuz.

Seo, yani arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için öncelikle bir web sitesine ihtiyacınız var  ve bu web sitenizin Google’ın sizden talep ettiği kriterlerde olması gerekir. Site için optimizasyon, açılış hızı, anahtar kelime oranları, kullanıcı deneyimi vb. birçok farklı teknik ve metrik kullanılarak web siteniz google arama sonuçlarında çıkması için optimize edilir ve desteklenir. Seo hizmeti google adwords reklamlarındaki gibi kendi başınıza yapabileceğiniz birşey asla değildir ve seo uzmanı tarafından yapılması gerekir.  Seo hakkında deneyim elde etmek için bile defalarca web sitesi kurmuş, Google algoritmalarıyla yükselmesi için çalışmalar yapmış ve teknik olarak yazılımsal birçok konuya hakim olmak gerekir. Başlı başına ayrı bir sektör olan seo hakkında biraz daha detaylı bilgi edinirseniz mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gerektiğini göreceksiniz. 
 
  1. Google İşletme & Harita Kaydı İle İşinizi Büyütebilirsiniz
İşletmenizi hala google harita kayıtlarına eklemediyseniz gerçekten büyük şeyler kaybediyor olabilirsiniz. Yerel olarak bir işletmeniz varsa ve sürekli size adresinizi soruyorlarsa bu sorunun etkili ve kolay bir cevabı var: Google Harita Kaydı

Restorant, ofis, büro, mağaza ne iş yaparsanız yapın, yerel bir işletmeyseniz google harita kaydı yaparak arama sonuçlarında çıkabilirsiniz. Bu sayede sizi veya sizin yaptığınız işle alakalı anahtar kelimeleri arayan potansiyel müşterilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Üstelik harita kaydı tamamen ücretsiz ve kendiniz yapabilirsiniz.

Google harita kaydı yapmak işin https://www.google.com/intl/tr_tr/business/  sayfasından bilgilerinizi doldurup beklemeniz yeterli. Kısa bir süre içinde harita kaydınızı yaparak size insanların google haritalardan, navigasyondan kolayca ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
 
 
  1. Google’da Potansiyel Müşterilerinize Ulaşarak İşinizi Büyütebilirsiniz
Google ile işletmenizi büyütebileceğiniz bir diğer yöntem de potansiyel müşterilerinizi direk google üzerinden kendiniz bulmanızdır. Örneğin doktorlara yönelik bir ürün veya hizmet satıyorsanız  google üzerinden onbinlerce doktorun adını, telefon numarası veya mail adresini öğrenebilirsiniz. Bu sayede telefon veya online ortamdan pazarlama yapabilirsiniz. Bu şekilde nokta atışı yaparak ücretsiz bir şekilde ürün veya hizmetlerinizi satabilirsiniz.  (Bu iş aslında veri madenciliğine basit bir örnektir.)
 
Bu yazıdaki gibi teknik ipuçları ve dijital satış stratejilerine benzer birçok yazıyı dijital pazarlama uzmanı Kadir Bakmaz’ın web sitesi  kadirbakmaz.com da bulabilir, işinizi geliştirmek için ücretsiz bir kaynak olarak kullanabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English