Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gönüllü tiyatrocular şampiyonaya hazırlanıyor

Gaziantep'te lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gençlik merkezi gönüllüleri, 3 yıl önce kurdukları "Elden Ayrıksı Tiyatrosu"nda birincilik için ter döküyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gönüllüleri, 3 yıl önce kurdukları "Elden Ayrıksı Tiyatrosu"nda yarışmalara hazırlanıyor.


Lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro ekibi, yazıp yönettikleri oyunlarla 2 yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi şampiyonu oldu.


Gönüllülerden Halil İbrahim Alptekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya hazırlandıkları "Son Durak Kerkoporta" oyununu yazdığını, bu yıl da birinci olmak istediklerini söyledi.


Hayatına değişiklik katmak için tiyatroya başladığını belirten Alptekin, yazma yeteneğini keşfettikten sonra oyun yazmaya başladığını anlattı.


Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenlediği kültür sanat yarışmalarına hazırlandıklarını aktaran Alptekin, şunları kaydetti:


"İki yıl üst üste bölge birinciliğini alarak finallerde oynamıştık. Finallerde de en iyi kadın ve erkek oyuncu ödülünü aldık. Bu yıl tekrar hazırlanıyoruz. Daha farklı bir konsept deniyoruz. Yaşanmış tarihi bir olayı çağ atlatarak sahneye taşıyacağız. Atölyeden çıkan oyunlar bize ait. Bu yılki yarışmaya gidecek oyun da bize ait. Genel olarak absürt komedi tarzında ilerlemeye çalışıyoruz. Yaptığımız her işte, sahneye koyduğumuz oyunlarda tarihten beslenmeye çalışıyoruz. Özümüzden, geleneksel Türk tiyatrosundan yararlanıyoruz."


Berna Nur Mermer de 18 yaşında olduğunu ve 2 senedir tiyatroyla uğraştığını ifade etti.


Belli bir eğitimden sonra yarışmalara hazırlandıklarını dile getiren Mermer, "Elimizden geldiğince devam edeceğiz. Çok severek yapıyoruz. Gönüllü olarak gittiğimiz yerler var. Köy okullarına, huzurevine gittik. İnsanları güldürmek çok güzel bir şey." diye konuştu.


Taner Kayar ise gönüllü eğitmenlik yaptığını, tiyatronun yayılmasını amaçladıklarını vurguladı.


Tiyatronun kentte yayılması için bir arkadaşıyla "Teatro Ayntab"ı kurduklarını, drama ve doğaçlama eğitimi verdiklerini belirten Kayar, şunları kaydetti:


"Kentteki üniversitelerle de temas halindeyiz. Öğrencilere ücretsiz tiyatro eğitimi planlıyoruz. İsterlerse bize sosyal medyadan ulaşabilirler. Burada da gönüllü gençlerle bir araya gelerek, atölye yaptık. Dahil oldukları yarışma sürecinde de gerektikçe gönüllü olarak danışmanlık yapmaya devam ediyoruz. Teatro Ayntab olarak Gaziantep'in, gastronomi yanında sanatla da anılmasına katkı vermek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları, belediye ve üniversitelerle iş birliği içerisinde çalışmalar planlıyoruz."
















Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English