Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sakarya'daki "Eğitimciler kampı" sona erdi

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: "Dünya sıralamasına bakıldığında Türkçe yeniden gündeme geliyor ve Türk algısı pozitif hale giriyor. Sadece enstitü olarak değerlendirmiyoruz çünkü dijital bir çağda yaşadığımız için her birey kendi kültürünün de yansıtıcısı oluyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, dünyada Türkçe eğitimine ilişkin, Türkçe'nin yeniden gündeme geldiğini ve Türk algısının pozitif hale girdiğini söyledi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından 5. Tematik Kış Kampları kapsamında Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Eğitimciler Kampı'na katılan Ateş, burada yaptığı konuşmada, kültürü bir işin yapış tarzı olarak anladıklarını ve anlamlandırdıklarını belirtti.


Ateş, algı ve olgu arasında fark olduğunu, "Türk" denildiğinde ise dünyanın farklı bölgelerinde farklı algıların oluştuğunu ifade etti.


Modern dünyada insanların farklı coğrafyalarda olsalar bile etkileşim halinde olduklarını dile getiren Ateş, "İnsanların kimliklerinde yazan aidiyetleri önemli değil, zihninizdeki aidiyetle nereye ait olduğunuz önemli. Kültür adeta milli güvenlik kadar önemlidir. Nasıl ki PKK Türkiye'nin içinde yetişmiş olsa da kendi milletine, devletine, kardeşine silah çekiyorsa aynı şekilde 15 Temmuz'da bu toprakta yetişmiş insanlar ellerindeki devletin silahlarıyla halka ateş edebildiler. Dolayısıyla beynimiz ve kültürümüz çok önemli." diye konuştu.


Enstitülerinin 10 yıl önce kurulduğunu anımsatan Ateş, "Yunus Emre'nin temel felsefesi 'Gelin tanış olalım'. Tanış olabilmeniz önce kendimizi tanımamız gerekiyor. Biz yurt dışında Türkiye'nin kültürünü, sanatını, edebiyatını tanıtıyoruz. Bizim kültürümüzde insan annesinden doğduğunda beşer olarak dünyaya gelir, iç yolculuğunu tamamlar sonra insan olur. Bazı insanlar ömür boyu o düzeye erişemezler. Bu tür kamplar, eğitimler, birebir iletişim çok kıymetlidir. Kendinizi tanıyıp geliştirmeden başkalarıyla iletişim kolay olmuyor." ifadesini kullandı.


Ateş, enstitü olarak yurt dışında 58 merkezde Türkçe öğretimi yaptıklarını ve Türkçe'nin birinci öncelikleri olduğunu vurguladı.


Bu merkezlerde 30 bin kişiye Türkçe öğrettiklerini aktaran Ateş, şöyle devam etti:


"Uzaktan Türkçe öğretim platformumuz var, orada da 300 bin kişi Türkçe öğreniyor. Dünya sıralamasına bakıldığında Türkçe yeniden gündeme geliyor ve Türk algısı pozitif hale giriyor. Sadece enstitü olarak değerlendirmiyoruz çünkü dijital bir çağda yaşadığımız için her birey kendi kültürünün de yansıtıcısı oluyor. İçinde bulunduğumuz bu coğrafyayı, toprakların kıymetini bilelim. Alev Alatlı'nın dediği gibi, 'Dünyada Türk'ü çektiğinizde okyanuslar taşar.' Türk'ün böyle bir denge, böyle insan odaklı bir yaklaşımı var. Tekrar öz güvenimizi kazanacağız. Kültür ve bilim alanında çalışmaya devam edeceğiz."


Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından 5. KYK Tematik Kış Kampları kapsamında düzenlenen ve 20 Ocak'ta başlayan "Eğitimciler kampı" sona erdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English