Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gençlik ve Spor Bakanlığından Tokat'a 42 milyon liralık yatırım

Bakanlığın Tokat'a yapacağı yatırımlara ilişkin protokol imzalandı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Milli Mücadele'mizin, istiklal ve egemenliğimizi sürdürmek gayesiyle zamanları da aşan bir yönü vardır" "Sporu bir boş zaman aktivitesi olmaktan çıkarıp, hayat tarzı haline getireceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tokat ile ilçelerine yaklaşık 42 milyon liralık yatırım yapacak


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokat Valisi Ozan Balcı ve ilçe belediye başkanlarının yer aldığı Tokat heyeti ile bir araya geldi.


Bakanlığın merkez binasındaki görüşmede, Tokat'a yapılacak gençlik ve spor yatırımlarını kapsayan protokole imza atıldı.


Bakan Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, Tokat denilince akla Çanakkale Cephesi'nin geldiğini belirterek, "Önümüzdeki ay 105. yıl dönümünü anacağımız bu savaş, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri. Bu zafer elbette kolay kazanılmadı. Bilhassa kara savaşlarının sıcak günlerinde eli silah tutan herkes Çanakkale'ye koştu. Tokat yöremizin o meşhur 'Onbeşli' ağıdı, işte bu civanları anlatır. Bugünkü onbeşlilere, yani gençlerimize düşen, Çanakkale ruhunu asla unutmamak ve unutturmamaktır." diye konuştu.


Gazi meclisin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkati çeken Kasapoğlu, şöyle devam etti:


"Düşman, tarihin hiçbir döneminde eksik olmadı. Hem içeriden hem dışarıdan bu ülkeye pranga vurmak isteyenler, emellerinden bir an olsun vazgeçmediler. Türkiye ne zaman bir ivme kaydetse, saklandıkları yerden çıkıp yoğun bir istikrarsızlaştırma operasyonuna girişenler, bugün de aynı şekilde kötü emelleri için çırpınıyorlar. Meclisimizi, askerimizi, devletimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz'da meydanları dolduran, FETÖ'nün eliyle darbe yapmaya kalkışanlara direnen, canını ortaya koyan aziz milletimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bu nedenle Milli Mücadele sadece 1923'te son bulan bir dönemi tanımlamamaktadır. Milli Mücadele'mizin, istiklal ve egemenliğimizi sürdürmek gayesiyle zamanları da aşan bir yönü vardır. O nedenle gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin, hayata hazırlamanın, nitelik kazandırmanın, eğitimle, kültürle, bilimle, sporla donatmanın her daim gayreti içerisindeyiz."




- "Tesislerle donatıyoruz"




Bakanlık olarak, yerel yönetimler, kurum ve kuruluşlarla güçlü iş birliklerine imza atarak hizmet çıtasını her geçen gün yükselttiklerini dile getiren Kasapoğlu, "Sporun tabana yayılması ve her kesimden insanların daha fazla spor yapması için ülkemizin dört bir yanını bütün branşlarda tesislerle donatıyoruz. Bugün de aziz Tokat için, son derece değerli spor yatırımlarını hayata geçirmek üzere bir aradayız." ifadelerini kullandı.


Tokat'a yapılacak spor yatırımların ortak akılla, ihtiyaçları, talepleri ve stratejileri esas alarak hazırlandığına vurgu yapan Kasapoğlu, "Tokat merkezde ve ilçelerde, toplam, 42 milyon lira tutarında spor tesisi yatırımı yapacağız. 3 adet yarı olimpik yüzme havuzunu, 2 adet tip spor salonu ve 1 adet 500 kişilik spor salonunu, 1 adet gençlik merkezini, 20 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahasını, 100 adet basketbol potası ve 1 adet telesiyeji Tokat'a kazandırmanın ilk adımını atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Tokat'taki 5 adet spor kompleksinin bakım onarımının ve modernizasyonunun da gerçekleştirileceği bilgisini veren Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu tesislerden ülkemizi temsil edecek nice başarılı sporcularımız çıkacak. Gençlerimizin fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimleri için bu tesislerimizden azami ölçüde faydalanması büyük önem taşıyor. Yerel yöneticilerimize bu anlamda büyük görev düşüyor. El birliği yaparak, 7 gün 24 saat açık olacak bu tesislerimizi dolduracağız. Biliyorsunuz Yüzme Bilmeyen Kalmasın projemiz var. Hizmete açacağımız havuzlarda vatandaşlarımıza yüzme öğreteceğiz. Basketbolu yaygınlaştıracağız. Gençlik merkezlerimizin ülke çapında düzenlediği faaliyetlere iştirak edeceğiz. Sporu bir boş zaman aktivitesi olmaktan çıkarıp, hayat tarzı haline getireceğiz. İnşallah tesislerimiz en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English