Son Dakika Haberler

Bakan Kılıç: "Türkiye'ye gelip öğrenim gören bu kardeşlerimizin ülkelerine gittiklerinde hepsinin adeta birer büyükelçi olarak görev yapacağını çok iyi biliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'ye gelip öğrenim gören bu kardeşlerimizin ülkelerine gittiklerinde hepsinin adeta birer büyükelçi olarak görev yapacağını çok iyi biliyoruz" dedi.

Beyşehir ilçesindeki programının ardından Konya Kent Meydanı'nda yapılan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na katılan Kılıç, 3 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim görüyor olmasının Konya'nın üniversite şehri anlamında ne kadar büyük yol kat ettiğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının görev alanında olan Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili çalışmalarının da Konya'da hızlı şekilde devam ettiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu yıl içinde yaptığımız yatırım çalışmaları sayesinde ciddi anlamda yurt kapasitesi artırımına gidiyoruz. İnşallah öğrenci kardeşlerimiz önümüzdeki yıldan itibaren çok daha konforlu, çok daha gelişmiş yurtlarda misafirimiz olacaklar. Bu coğrafya, bu şehir her geleni bağrına basan, kucaklayan, misafirlerini evindeymiş gibi hissettiren aziz bir millet. Türkiye'miz uluslararası anlamda en iyi noktalara geldi. Türkiye'ye gelip öğrenim gören bu kardeşlerimizin ülkelerine gittiklerinde hepsinin adeta birer büyükelçi olarak görev yapacağını çok iyi biliyoruz."

Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademisyen kimliğinden dolayı öğrencilerle sürekli bir arada bulunduğunu dile getirerek, "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu yurt dışında belli bir dönem içerisinde eğitim görevlisi olarak görev yapmış ve orada birçok öğrenci yetiştirmiştir. Sayın Başbakanımız şu anda da o edindiği tecrübelerle Türkiye'nin geleceğiyle ilgili yoğun bir çalışma içerisinde" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Konya Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleriyle 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışını gerçekleştiren Kılıç, ülkelerin stantlarını gezdi.

Kılıç, daha sonra Konya'nın Çumra ilçesindeki stadyumda incelemelerde bulundu.

Burada Çumra Çatalhöyük Spor Kulübü sporcuları ile sohbet eden Kılıç, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından halı sahada amatör maçın başlama vuruşunu yapan Kılıç, bir süre maçı izledikten sonra yapımı devam eden kapalı spor kompleksi inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English