Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Akdeniz Oyunları değerlendirmesi:

"Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo" "Hem sporcu sayımızla, hem branş çeşitliliğimizle hem madalya sayımızla gurur duyulacak bir seviyedeyiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporcuların Akdeniz Oyunları'nda elde ettiği madalyaların "Gurur duyulacak bir tablo" olduğunu, bu başarının altında çok planlı bir sistemin bulunduğunu belirtti.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, 19. Akdeniz Oyunları'nı Türkiye'nin 108 madalya ile ikinci sırada tamamladığı, 24 branşta gerçekleştirilen oyunlara 26 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 sporcunun katıldığı, Türkiye'nin organizasyonda 321 sporcuyla madalya mücadelesi verdiği hatırlatıldı.


17 branşta madalya kazanarak önemli başarılara imza atan millilerin, oyunlarda kazandığı altın madalya oranında tarihinin en büyük başarısına ulaştığı, en fazla madalyanın ise yüzme (19), atletizm (15) ve güreş (14) branşlarından geldiği aktarıldı.




- "Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo"




Akdeniz Oyunları'nı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Sporcularımız, oyunlarda milletimizi gururlandıracak sonuçlara imza attı." dedi.


Kasapoğlu, tüm spor branşlarında temsil ediliyor olmanın, elit sporcu yetiştirme ve bunu tüm branşlara yayma noktasındaki sistemin doğru işlediğinin bir kanıtı olduğunu vurgularken, "Millilerimizin oyunlarda elde ettiği sonuç gurur duyulacak bir tablo. Bunun altında çok planlı bir sistem var. Sporun temeli insan. İnsan öğesini barındıran her çalışmanın da mutlaka kısa, orta ve uzun dönem projeksiyonlarının olması gerekir. Eskiden bu tip organizasyonları izlerken sadece birkaç branşta sporcularımızı görür, diğer ülkelerin kalabalık kafilelerini görüp gıpta ederdik. Hamdolsun şimdi hem sporcu sayımızla, hem branş çeşitliliğimizle hem madalya sayımızla gurur duyulacak bir seviyedeyiz." ifadelerini kullandı.


Bakan Kasapoğlu ayrıca, oyunları 108 madalya ile ikinci sırada tamamlayan milli sporcuları tebrik ederek, şunları kaydetti:


"Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nı 45 altın, 26 gümüş ve 37 bronz toplam 108 madalyayla ikinci sırada tamamlayan millilerimizi yürekten kutluyorum. Birçok ilke imza atarak göğsümüzü kabartan şampiyonlarımız bizlere büyük mutluluk yaşattı. Tüm sporcularımıza, ailelerine ve bu güzel başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."




- İlk madalyalar ve önemli başarılar




Cimnastik branşında Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Sercan Demir'den oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, ilk kez altın madalya kazandı. Ayrıca tüm aletlerde madalya kazanan milliler, yine ilke imza attı.


Binicilikte engel atlama takımı, ilk kez madalya kazandı. Boccede, oyunlar tarihinde en yüksek madalyaya ulaşıldı.


Badminton tek kadınlarda Neslihan Yiğit, üst üste 3. kez Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.


Atletizmde erkekler 400 metre engel yarışında milli sporcu Yasmani Copello Escobar, 48.27'lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı.


Okçulukta, oyunlar tarihinin en yüksek madalya sayısına ulaşıldı, hem karışık hem de kadın takımda ilk madalya alındı.


Yüzmede kadınlar 800 metre serbestte Merve Tuncel, 8.26.80'lik derecesiyle altın madalya kazandı ve oyunlar tarihinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk kadın yüzücü oldu.


Yüzme erkekler 100 metre kurbağalama finalinde Berkay Ömer Öğretir, 1.00.03'lik derecesiyle, oyunlar rekoru kırarak altın madalya elde etti. Yüzme branşında 5 altın madalya ile en çok altın, 19 madalya ile en çok madalya kazanılan Akdeniz Oyunları oldu.


Türkiye'nin Akdeniz Oyunları'nda kazandığı madalyaların branşlara göre dağılımı şöyle:


Atletizm: 7 altın, 5 gümüş, 3 bronz


Güreş: 7 altın, 5 gümüş, 2 bronz


Cimnastik: 5 altın, 3 gümüş, 3 bronz


Yüzme: 5 altın, 5 gümüş, 9 bronz


Halter: 2 altın, 2 gümüş, 4 bronz


Boks: 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz


Bocce: 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz


Karate: 1 altın, 4 bronz


Tekvando: 3 altın, 1 gümüş 1 bronz


Okçuluk: 2 altın 1 gümüş, 1 bronz


Judo: 3 altın, 1 bronz


Badminton: 2 altın, 2 bronz


Atıcılık: 1 altın, 1 gümüş


Binicilik: 1 bronz


Eskrim: 1 bronz


Voleybol: 1 gümüş


Yelken: 1 bronz



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English