Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Anadolu Soruyor" programına katıldı:

"Gençlik merkezlerimiz iyilik merkezi oldu. Gençlerimizle birlikte üretmek bizim felsefemiz" "İnanın gençlerimizin her biri birer yetenek. Yeter ki biz işi tesadüfe bırakmayalım" "Olimpiyatlarda gençlerimizin neler başardığını gördük. En başarılı olimpiyatları bu yıl yaşadık" "Spor yasasında önemli bir noktaya geldik. İnşallah o da en kısa zamanda neticelenecektir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından gerçekleştirilen ve 26 yerel TV kanalının da dahil olduğu "Anadolu Soruyor" programına katıldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Kasapoğlu, en önemsedikleri konulardan birinin gençlik merkezleri olduğunu söyledi.


Bakan Kasapoğlu, Türkiye'deki gençlik merkezlerinde ülkesi için çalışan çok sayıda gencin yetiştiğini belirterek, "400'e yakın gençlik merkezimiz var. Burada gönüllülerimiz var. Gençlik merkezlerimiz iyilik merkezi oldu. Gençlerimizle birlikte üretmek bizim felsefemiz. Bu alanlarımızı yurtlarımızı birer iyilik merkezi haline dönüştürüyorlar. Her bir faaliyet sadece standart faaliyetler değil. Gelişen, değişen, dönüşen çalışmalarla bu süreçleri güçlendiriyoruz. " dedi.


Tüm gençlik faaliyetlerinin gönüllük ekseninde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Gönüllü gençlerimiz Türkiye'nin dört bir yanında gençlik merkezlerinde yurtlarımızda ciddi faaliyetler gerçekleştiriyor. Elazığ'da yaşanan deprem, İzmir'de yaşanan deprem, akabinde sel felaketleri ben bu zamanlarda gençlerimizin dur durak bilmeden inançla, aşkla insanımızın yanında olduğunu gördüm." diye konuştu.




- "Yurtlara ikinci üniversite felsefesiyle yaklaşıyoruz"




Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının en çok gurur duydukları yatırımlarımdan biri olduğunu söyledi. "Göğsümüzü gere gere söylediğimiz iftihar tablomuzdan bir tanesi" diyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:


"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın büyük özveriyle gerçekleştirdiği devasa bir yatırım. Türkiye'nin her ilinde birçok ilçesinde yurtlarımız var. Her geçen gün artıyor da. Otellerle rekabet edecek konumdayız. Buna kimsenin çamur atmasına izin vermeyiz. Türkiye'nin en büyük kapasiteli yurt yapısı. 743 bin yatak var her gün yeni yatak ilave ediyoruz. Konforlu bir ortam sunuyoruz. Eğitimlerimiz var. Yurtlara ikinci üniversite felsefesiyle yaklaşıyoruz. Diyoruz ki öğrencilerimize yemeğinden ısınmasına her şeyi verelim. Yurtlarımız hem yaşam alanı hem ikinci üniversite. Bizim Türkiye olarak dünyanın en güçlü, en donanımlı en geniş yurt alt yapısı var. Yerleştirme oranlarımız her geçen gün çok daha yukarı bir noktaya gidiyor. Böylesine devasa bir devrimi ortaya hiçbir şey yokmuş gibi lanse etmek hiçbir vicdan sahibi insana yakışmaz."




- "Güneş balçıkla sıvanmaz"




Bakan Kasapoğlu, bazı belediyeler tarafından yurtlara yapılan eleştirilerin haksızca olduğunu belirterek, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Algıda çalışsalar, spekülasyon olsa herkes doğruyu, hakikati er ya da geç öğreniyor. Ona yürekten inanıyorum. Lakin bazen hiçbir eseri olmayanlar daha gerçekçi olmak gerekirse taş üstüne taş koymamış olanlar sanki bir şey olmamış gibi hareket ediyorlar. Bunun başka bir izahı olamaz." dedi.


Eleştirileri iyi niyetli görmediğini anlatan Bakan Kasapoğlu, "Bir doğruyla farklı şekilde oynuyorsanız burada iyi niyet yoktur. Ben buradaki çabaların bir işe yaramayacağını söylüyorum. Bazı belediyeler 3 yılda kaç yatak kapasitesi sahibi olan yurtlar yapmıştır. Ne Ankara'da var, ne İzmir'de var. Sadece algı ortaya koymaya, algı yönetmeye ve insanları kandırmaya yönelik çabalar var. Kimse bunlara inanmaz. Onların tarzında inşa etmek yok onların tarzında iftira var. Milletimiz en güzelini taktir edecektir." diye konuştu.


Gençlerle üretmenin felsefeleri olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:


"Gençlik bizim en büyük gücümüz, gençlik bizim en büyük inancımız ve umudumuz. O Yüzden gençlerimizle birlikte çalışmak, gençlerimizle birlikte üretmek bizim felsefemiz, yol haritamız. Ülkemizde 20 milyondan fazla genç var. Türkiye'nin gençleri diğer ülkelerin ki gibi değil, gerektiğinde 15 Temmuz gibi yüreğini ortaya koyan gençler gerekirse olimpiyatlarda gördük. Her biri gönlü geniş gençler, özveri sahibi gençler. Gençlerimizin önünü açmak, her alanda onlarla beraber olmak bizim en büyük önceliğimiz hükümet olarak. Gençlerimiz her alanda varlar. Parlamentoda gencecik milletvekillerimiz var. Gençlerin bütçesi gençlerde diye bir çalışma başlattık. Bu yılın bütçesini gençlerimize soruyoruz. Her alanda katılımcı bir ruhla gençlerimizle birlikte bu süreci yönettik, yöneteceğiz. Anadolu'ya gittiğimde sürekli gençlerimizle birlikte oluyoruz onlarla buluşuyoruz. Türkiye'nin dört bir yerinde gençlerimizle konuşuyoruz, onlarla hasbihal ediyoruz. Bugünümüzü ve yarınımızı inşa ediyoruz. Bugünün gençleri her zamankinden atak, umut vaat eden gençler. Gençlerimiz adına hiçbir karamsarlık politikasına izin vermeyiz. Gençlerimiz sanatta, sporda, ilimde, teknolojide her alanda dolu dolu gençler."




- "Gençlerimizin her biri birer yetenek"




Bakan Kasapoğlu, sporun sadece futboldan ibaret olmadığına dikkati çekerek, "Olimpiyatlarda gençlerimizin neler başardığını gördük. En başarılı olimpiyatları bu yıl yaşadık. Jimnastikten yüzmeye, okçuluğa, basketbola, voleybolda kızlarımızı gördünüz meydan okudular." dedi.


Basketbolda çok sayıda yeni projeleri olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, "10 bin pota var. Basketbol seferberliği başlatıyoruz. İnanın gençlerimizin her biri birer yetenek. Yeter ki biz işi tesadüfe bırakmayalım. Yeter ki bu işe kendini veren paydaşlarımızla el ele olalım. Her şeyin en güzelini, en yüksek çitada başaracak gençlerimizi görüyoruz. Biz yetenek taraması başlattık. Yetenek taramasıyla üçüncü dördüncü sınıf gençleri farklı parametrelerde ölçerek yeteneklerini tespit ediyoruz ve onları sporcu eğitim merkezlerimiz var spora yönlendiriyoruz. Yetenek keşfi ve spora yönlendirme. Mutlaka ve mutlaka her gencimizin bir branşa yönlendirilmesi en azından günlük yaşamında onu bir sporla meşgul etme çabamız var. Çünkü spor bizim en önemli sorumluluk duyduğumuz alanlardan biri. Spor kültürünü güçlendirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.




- "Spor yasasında önemli bir noktaya geldik"




Spor kulüplerine verilen desteklerle ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:


"Spor kulüpleri ve spor kulüplerinin bu noktada kurumsallaşması bizim en önem verdiğimiz konulardan biri. Geçtiğimiz yıl spor kulüpleri ve federasyonları adlı bir çalıştay düzenledik. Dedik, gelin kulüpleri masaya yatıralım. Çok verimli bir toplantı gerçekleşti. Bu anlamda yasa çalışmalarını hızlandırmak ve katkı vermek maksadıyla bunu parlamentomuzla da paylaştık. Spor yasasında önemli bir noktaya geldik. İnşallah o da en kısa zamanda neticelenecektir. Bu da kulüplerin hem finansal anlamda hem de idari anlamda bir kurumsal hürriyete kavuşması demek. Yapıların revize edilmesi gerekliliği var. Bunlar sağlandığı taktirde inanın başarının önünde hiçbir engel yok. Bizim en büyük destek noktalarımızdan biri amatör spor. Alt yapı en büyük destek noktalarımızdan biri. Güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bunu da çok güçlü bir şekilde yapıyoruz. Kulüplere çok ciddi desteklerimiz oldu son 7-8 yılda."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English