Son Dakika Haberler

Gençleri üniversiteli yapmak için çalışıyor

Eklenme Tarihi: 14.07.2014 - 16:11

Şırnak'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenör Birlik, 4 yıldır Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriyor Bugüne kadar 60 Şırnaklı gencin üniversiteli olmasını sağlayan Birlik: "Şırnaklı öğrencileri üniversitede görmek beni mutlu ediyor"

ŞIRNAK (AA) - ŞABAN YILMAZ - Şırnak'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenör Beytullah Birlik, 4 yıldır Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriyor.

Halter antrenörü Birlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda gençleri yetenek sınavlarına hazırlıyor. 

Bugüne kadar 60 Şırnaklı gencin üniversiteli olmasında katkısı bulunan Birlik, bu yıl 30 öğrencinin üniversiteli olması için çaba harcıyor.

Gençlere hiçbir ücret almadan ders veren Birlik, AA muhabirine, 4 yıldır gönüllü olarak kurs verdiğini belirterek, bunu büyük bir keyifle yaptığını söyledi.

Elinden geldiğince gençlere yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Birlik, kendisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün de destek verdiğini belirtti.

- "Aileler spora sıcak bakmıyor"

"Kurs sonunda gençleri sınav yerine götürürken maddi desteğe ihtiyaç duyuyoruz" diyen Birlik, "Aileler spora sıcak bakmadıkları için öğrencilere maddi destekte bulunmuyor. Öğrencilerimizi sınava götürürken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, işadamları ve siyasetçilerimizden bazen destek alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Birlik, bu yıl kurs verdikleri öğrencileri Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde yapılacak yetenek sınavlarına götüreceklerini aktardı.

Birlik, "Şırnaklı öğrencileri üniversitede görmek beni mutlu ediyor" diyerek, bunun için gençlere desteğinin süreceğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Hüseyin Ölgen de Birlik'in desteğiyle 2010 yılında Ankara ASKİ Spor kulübüne transfer olduğunu, bu yıl da yetenek sınavına hazırlandığını anlattı.

Medine Saltan ise büyük bir istekle geldiği kursta alacağı eğitimle yetenek sınavlarında başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti.


Kaynak: