Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gembos Ovası'nda çiftçiler sokağa çıkma günlerinde de tarımsal mesaide

Konya'nın Derebucak ilçesindeki Gembos Ovası'nda üretim yapan çiftçiler, sokağa kısıtlama günlerinde de tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor.

Gembos Ovası’nda çiftçiler sokağa çıkma günlerinde de tarımsal mesaide
Konya'nın Antalya il sınırındaki yaklaşık 22 bin hektarlık alana sahip Gembos Ovası, tarım arazisine sahip yöredeki çiftçilere zengin ürün çeşitliliği ve bereketiyle hasat döneminde önemli kazanç kapısı aralıyor. 

Derebucak ilçe merkezinin yanısıra ilçeye bağlı Pınarbaşı ve Göynem mahalle sakinlerinin arazilerinin yer aldığı ovada, hububat ürünlerinin yanısıra çilek, şeker fasulye, karpuz, mısır, patates başta olmak üzere birçok ürün ekilebiliyor.

Çiftçiler, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de korucuyu maske takarak, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek mesaisine devam ediyor.

Derebucak İlçesi Yukarı ve Aşağı Kayalar (Göynem) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gembos Ovası'nda uzun yıllar önce ağırlık olarak hububat yetiştirilirken, ekilebilir arazilerin sulu tarıma başlamasıyla üretimde birçok ürün çeşitliliğine kavuştuklarını dile getirdi.

Ovada arazisi bulunan üreticilerin bugünlerde ekim mesaisini sürdürdüğünü aktaran Gülcan, şunları kaydetti:

"İlçe Kaymakamımızın desteğiyle maskelerimizi takarak, mesafemize dikkat ederek tarımsal faaliyetlerimizi sokağa çıkma yasağı olan günlerde de sürdürüyoruz. Gembos Ovası'nda çiftçi için mesai çok erken saatlerde başlıyor. Çünkü, ekim zamanının artık sonuna doğru geliyoruz. Arazimize mibzerimizi, kobramızı çekip tohumlarımızı toprakla buluşturduktan sonra evlerimize dönüş yapıyoruz. Biz aile olarak bir miktar tarım arazimizde patates ekiyoruz. İnşallah hasat zamanında beklediğimiz mahsulü ve fiyatları buluruz. Geçen yıl üretici Gembos Ovası'nda yetiştirdiği ürünlerden çok iyi para kazandı, umarım bu yıl da aynı şekilde kazanç elde ederiz. Özellikle şeker fasulye ve çilek üretimimiz son dönemde artış gösterdi. Kaymakamımız, ilçe tarım ve orman müdürlüğümüz, belediye başkanımız ve diğer tarımsal kalkınma kooperatifi başkanlarımızın da elbirliği ile verdiği destek ve katkılarıyla yürüttüğümüz bu faaliyetlerde pazarlama noktasında da sıkıntı çekmiyoruz. Çünkü, gerçekten yöremizde ekilen bu ürünler organik ürünler. Lezzetine, tadına bakan zaten aradaki farkı çok iyi anlayabiliyor."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English