Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: "Kültür endüstrilerinin ülkemizin gayri safi hasılası içindeki katma değer payı son 10 yıllık dönemde yüzde 2,8'e kadar yükselmiş durumda" "Ekonomik anlamda da bu endüstrilerin ekonomimize katkısı düzenli olarak artıyor. Bu da kültür endüstrisi ürünlerine toplumumuzun daha fazla önem vermekte olduğunun bir göstergesi"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, kültür endüstrisinin ülke ekonomisine katkısının düzenli olarak arttığını belirtti.


Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünce, 10. yıl kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli çevrim içi gerçekleştirildi.


Yavuz, paneldeki konuşmasında, geleneksel sanatların gelişimine katkı sağlamanın ve desteklemenin Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.


Zamanla unutulan, unutulma tehlikesi altındaki kültürel zenginliklerin etkin şekilde değerlendirilmesi ve hak ettiği değerin gösterilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak, değerlendirmek ve tarihi kültürel varlıkların yok edilmesini önlemek gibi bir amacımız ve görevimiz var. Bu amaca ulaşmak, bu görevi yerine getirmek adına pek çok alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diye konuştu.


Yavuz, kültür endüstrilerinin son 20 yılda ülke ekonomilerine yaptıkları kayda değer katkılar nedeniyle tüm dünyada ekonomik büyümenin itici güçlerinden bir tanesi olarak kabul edildiğini vurguladı.


Geçen ekim ayında Bakanlık olarak kültür endüstrilerinin ekonominin boyutunu ölçmek için yeni bir çalışma başlattıklarını aktaran Yavuz, şöyle devam etti:


"2009'dan itibaren ülkemizde telif haklarına dayalı endüstrilerin gayri safi hasıla içindeki payının çeşitli artış ve azalışlara rağmen istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü gözlemliyoruz. Kültür endüstrilerinin ülkemizin gayri safi hasılası içindeki katma değer payı son 10 yıllık dönemde yüzde 2,8'e kadar yükselmiş durumda. Yani ekonomik anlamda da bu endüstrilerin ekonomimize katkısı düzenli olarak artıyor. Bu da kültür endüstrisi ürünlerine toplumumuzun daha fazla önem vermekte olduğunun bir göstergesi."


Kültür endüstrilerinin önemli ihracat kaynakları olmaya da başladığını anlatan Yavuz, Türkiye'nin toplam ihracatı içinde kültür ürünlerinin payının 2010-2011'de yüzde 6,5 ila 6,87 civarındayken 2018'de yüzde 7,14'e yükseldiğini kaydetti.


Bakanlık olarak 2023 hedeflerine giderken kültür ve sanat alanında yatırımlarının ve katma değer yaratacak çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirten Yavuz, sanatsal çalışmaları teşvik ederek sanatsal faaliyetlerin toplumun her kesimine yayılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English