Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta dinamik denetim faaliyetleri başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZİANTEP (AA) - İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta da uygulanıyor.


Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen denetimlere katılarak, vatandaşlara kurallara uyması çağrısında bulundu.


Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme kararı açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığının genelgesiyle denetimlere başladıklarını söyledi.


Kentte bugün başlayan denetimlerde 7 bin personelin görev aldığını aktaran Gül, şunları kaydetti:


"Bizler de bugün denetimlerin başındayız. İsteğimiz, bu sürecin sürdürülebilir olması. Gaziantep sarı kategoride. Bunun maviye dönüşmesini istiyoruz. Tedbirleri bırakırsak, rehavete kapılırsak kazanımlarımızı kaybederiz. O açıdan her bir her vatandaşımıza tek tek anlatacağız. "


Buradaki denetimlerin ardından Gül ve beraberindeki Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ali Nadi Ünler Bulvarı'ndaki işletmeleri inceledi.


Gül, burada işletme yetkililerini uyararak, belirlenen kurallara riayet etmelerini talep etti.


Öte yandan ekipler, metrelerle işletmelerdeki masa aralıklarını da ölçtü.


Gül, buradaki açıklamasında ise esnaf ve işletmelerin kurallara uyduğuna işaret ederek, "Esnaf ve vatandaşın gayreti çok önemli. Kurallara uyarsak bu çektiğimiz sıkıntıları kolay atlatırız, uymazsak hepimiz sıkıntı çekeriz. Kentteki aşılama oranı ise Türkiye ortalamasında." dedi.


- Şanlıurfa


Kovid-19 ile mücadele kapsamında, Şanlıurfa'da 10 bin personelin katılımıyla "Dinamik Denetim Süreci" başlatıldı.


Kamu görevlileri, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda kendilerine belirlenen alanlarda sabah saatlerinde denetimlerine başladı.


Bu kapsamda, toplu taşıma araçları, hal pazarı, lokantalar, organize sanayi bölgesi, iş yerleri, semt pazarları gibi alanlarda denetim gerçekleştiren ekipler, vatandaşları Kovid-19 tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.


- Adıyaman


Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Ayaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu ile Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, kentte başlatılan denetimleri inceledi.


Kentin işlek noktalarından Gölbaşı Caddesi'ndeki işletmeleri gezen Çuhadar, esnafla görüştü, kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundu.


Çuhadar, denetimlerin ardından yaptığı konuşmada, kentin vaka sayısı açısından çok yüksek riskli 17 il arasında yer aldığını hatırlattı.


Adıyamanlıların sağlıkları için temizlik, maske, mesafe kuralına mutlaka riayet etmeleri gerektiğini vurgulayan Çuhadar, şöyle devam etti:


"Eğer kurallara titizlikle uyulursa çok yüksek gruptan bir an önce çıkıp normalleşme yönünde adımlar atmaya başlayacağız. Salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara ve tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulması büyük önem taşımaktadır. Kısıtlamalara ve alınan önlemlere titizlikle uyarak bu durumu kısa zamanda düzeltmek bizim elimizde. İnşallah tedbirlere uyarak bunu hep birlikte başaracağız."


Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı 8 ayrı gıda denetim ekibi de üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerini denetliyor.


- Kilis


Yüksek risk grubunda bulunan Kilis'te de Kovid-19 ile mücadele kapsamında tedbirler arttırılarak 1040 görevli ile denetimler yapıldı.


Vali Vekili Fehmi Sinan Niyazi ve Vali Yardımcısı Mesut Tabakçıoğlu, denetimlere katılarak işletmelerde yüzde 50 kapasite şartını, HES kodu denetiminin yapılıp yapılmadığını, maske, mesafe ve hijyen kurullarına uyumu kontrol etti.


Tedbirler kapsamında, kentin işlek caddelerinde oluşturulan kontrol noktalarında polisler, sürücülere ve vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları uyarısında bulundu.


Ekipler, şehir içi ve vatandaşların kalabalık bulunduğu diğer alanları da denetledi.


- Kahramanmaraş


Kahramanmaraş'ta da Vali Ömer Faruk Coşkun ile İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kentte başlatılan denetim faaliyetlerini inceledi.


Vali Coşkun, kentte özel bir alışveriş merkezinde bulunan işletmeleri gezerek yetkililerle görüştü, kurallara uyulması yönünde tavsiyelerde bulundu.


Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Coşkun, vatandaşların yeni dönemde kurallara daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten, "Bizim arzumuz, gayretimiz sarı kategoriden mavi kategoriye gitmek. Ama bu, vatandaşlarımızın tedbirlere uymasına bağlı. Tedbirlere uyma konusundaki hassasiyete bağlı. " ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English