Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazeteci Serhan Seyhan hakkında takipsizlik kararı verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı CHP'li belediye başkanları aleyhine ifade vermesi için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığı Erkan Karaarslan'a baskı yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında gazeteci Serhan Seyhan hakkında takipsizlik kararı verdi.


Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Ceza İnfaz Kurumlarındaki Adli Olayları Soruşturma Bürosunca hazırlanan kararda, soruşturma süreciyle ilgili çeşitli bilgiler yer aldı.


Buna göre, FETÖ üyeliğine ilişkin yargılamanın yanı sıra başka suçlardan da hakkında soruşturmalar bulunan Erkan Karaarslan, 31 Ağustos 2016 ile 11 Ağustos 2017 arasında Hatay'da cezaevinde bulunduğu sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mektup yazarak örgütle ilgisinin bulunmadığını, kasıtlı olarak cezaevinde tutulduğunu, suçu kabul etmesi için kendisine baskı yapıldığını ve kendisi üzerinden CHP'li bazı belediyelere kayyum atanmasının planlandığını söyleyip destek talebinde bulundu.


Karaarslan, Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesince yargılandığı davanın 25 Nisan 2019 tarihli duruşmasında yaptığı savunmada da yerel seçimlerden önce Aydın'dan ziyaretine gelen kişilerin, Özlem Çerçioğlu ve bazı CHP'li belediye başkanları aleyhinde ifade vermesi durumunda tutuklu bulunduğu dosyadan beraat edeceğini söylediklerini öne sürdü.


Erkan Karaarslan, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı davada yaptığı savunmada ise "14 Mart 2019'da avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Avukat görüşüne girdiğimde cezaevine girmesi mümkün olmayan Aydın'da gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Benimle yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibarıyla tahliye olacağımı, aksi taktirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir" ifadelerini kullandı.


- İmamoğlu ve Çerçioğlu şikayetçi oldu


Ekrem İmamoğlu ile Özlem Çerçioğlu, iddiaların araştırılmasını talep edip, Serhan Seyhan ile tespit edilecek diğer şüphelilerden şikayetçi oldu.


Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaldığı dönemde 3 Aralık 2019'da cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Karaarslan, önceki beyanlarının aksine, Seyhan'ın CHP'li belediye başkanlarına iftira atması yönünde kendisinden herhangi bir talebinin olmadığını söyledi.


Karaarslan, şunları kaydetti:


"Serhan Seyhan, Ekrem İmamoğlu, Özlem Çerçioğlu veya başka herhangi bir belediye başkanına FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları yönünde iftira atmamı istemedi. Seyhan'ın benden talebi sadece bildiğim veya duyduğum usulsüzlük ve yolsuzlukları anlatmam yönündeydi. Bu talebi şirketimin belediyelerle çok sayıda sözleşmesi olması nedeniyle bir takım bilgilere sahip olabileceğimi düşünmesinden dolayı yaptığını tahmin ediyorum. Ancak ben bu talebi reddettim. Beni 'Uzun yıllar tutuklu kalabilirsin' diyerek tehdit ettiği için Seyhan'dan şikayetçiyim."


Serhan Seyhan ise ifadesinde, Aydın'da gazeteci olduğunu, uzun yıllar CHP'de görev aldığını, 2016 yılına kadar Aydın Büyükşehir Belediyesinin basın ve reklam işlerinde aktif olarak çalıştığını bildirdi.


Erkan Karaarslan ile 2013'de tanıştığını belirten Seyhan, Karaarslan'ı cumhuriyet başsavcılığından aldığı izin kapsamında cezaevinde ziyaret ettiğini kaydetti.


Seyhan, "Bu ziyaretlerimde kesinlikle Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu'na veya başka herhangi bir kimseye FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları yönünde iftira atması durumunda tutuklu bulunduğu dosyadan tahliye olacağı, hatta beraat edeceği yönünde taahhütte veya söylemde bulunmadım. Ben samimiyetimize dayanarak kendisini ziyaret ettim. Doğruları söylemesinin yararına olacağını söyledim. Hatta 26 Mart 2019'daki ziyaretimde Erkan'ın eşi Selma ve baldızı Çiğdem de yanımdaydı." ifadesini kullandı.


- Kovuşturmaya yer olmadığı kararı


Cumhuriyet Savcısı Serkan Köse, Serhan Seyhan hakkında üzerine atılı adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma, şantaj ve iftira suçlarından kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.


Kararda, Karaarslan'ın, İmamoğlu, Çerçioğlu veya başka herhangi bir belediye başkanına FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu veya irtibatı, iltisakı, bağlantısı bulunduğu yönünde iftira atmasının kendisinden istenmediği yönündeki beyanına yer verildi.


Kararda ayrıca, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs veya şantaj suçlarına ilişkin herhangi bir delil bulunmadığı, cezaevinde yapılan görüşmelerinin yasal mevzuat çerçevesinde cumhuriyet başsavcılığının izni kapsamında gerçekleştiği, görevi kötüye kullanmaya yönelik herhangi bir eylemin de olmadığının anlaşıldığı bildirildi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English