Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Garzan Ovası'nda buğday hasadı halaylarla başladı

Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan: "Yaklaşık 305 bin dekar buğday ekim alanından 125 bin tonu aşkın rekolte bekliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SİİRT (AA) - Siirt'te halaylar eşliğinde hasadına başlanan, 305 bin dekarda yetiştirilen buğdaydan 125 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor.


İlin önemli hububat üretim merkezlerinden Garzan Ovası'nda, Buğday Hasat Günü etkinliği düzenlendi.


Kurtalan ilçesine bağlı Saipbeyli köyünde çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, başakların olgunlaşma durumuna göre tarlalara giren biçerdöverlerle ilk hasat başladı.


İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, yaptığı konuşmada, buğday ve mercimekte son yılların en verimli dönemini yaşadıklarını söyledi.


Hasadın 15 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirten Demirhan, "Yaklaşık 305 bin dekar buğday ekim alanından 125 bin tonu aşkın rekolte bekliyoruz." dedi.


Siirt'te 550 bin dekar hububat ve bakliyat ekim alanında 140 bin ton hububat üretimi yapıldığını anlatan Demirhan, şunları kaydetti:


"25 bin tonun üzerinde bakliyat üretimiyle Türkiye'de önemli noktadayız. İl genelinde kırmızı mercimek hasadımızı tamamladık. Ağırlıklı ekimin yapıldığı Kurtalan ve merkez ilçede arpa hasadının sonuna yaklaşmaktayız. 2021 üretim yılının kurak geçmesi ile dekardan 150 kilogram civarında verim olmuştu. Bu yıl olumlu iklim koşullarıyla dekardan buğdayda 350-450 kilogram, arpada 300-350 kilogram civarında verim beklenmektedir."


Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında ekim sezonunda bin dekar alanda yüzde 75 hibeli 23 bin kilogram sertifikalı buğday tohumunun dağıtıldığını aktaran Demirhan, desteklemelerin devam edeceğini bildirdi.


Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat da son 20 yılın en yüksek rekoltesini beklediklerine işaret etti.


Mercimek gibi buğday üretiminde de çiftçinin yüzünün güldüğünü dile getiren Günbat, "Geçen yıl çok zorlu bir sezon geçirdik. Kuraklıktan dolayı çoğu çiftçimiz zarara uğradı. Ama çok şükür bu yıl çok verimli, bereketli bir dönem geçirdik. Hem mercimekte beklediğimiz rekolteyi aldık hem de buğdayda iyi rekolte beklentimiz var. Hasadın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Çiftçilerden Gazanfer Toprak da bereketli hasatla yüzlerinin güldüğünü belirterek, "Bu yıl rekoltemiz çok iyi. İnşallah her sene böyle güzel verim alırız." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English