Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gar saldırganı Durmaz'a hakkındaki ikinci davada 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Ankara Garı'ndaki bombalı terör saldırısına ilişkin davada 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen, DEAŞ'ın sözde "Gaziantep emiri" Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın "ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak, taşımak", "izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek ve muhafaza etmek" suçlarından 16 yıl 6 aya kadar hapse çarptırılması talep edildi.


Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Durmaz ile tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.


Önceki celse ilgili makamlardan istenen bilgi ve belgelerin okunması ve sanık Durmaz'ın ek savunmalarının alınmasının ardından duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.


Buna göre, Cumhuriyet Savcısı Adnan Gümüş, sanık Durmaz'ın DEAŞ'ın sözde "Gaziantep emiri" Yunus Durmaz'ın kardeşi olduğu ve örgütte birlikte hareket ettiklerinin belirlendiğini kaydetti.


Gümüş, Durmaz'ın, gar saldırısı davasında da hüküm giydiğini anımsattı.


Savcı Gümüş, Yunus Durmaz'ın yakalanması için düzenlenen polis operasyonu sonrası evde yapılan incelemede örgüt faaliyetlerinde kullanılmak üzere "vahim nitelikte ruhsatsız silah, çok sayıda mermi, patlayıcı, ve bomba ile paklayıcı yapımında kullanılan kimyasal madde" ele geçirildiğini belirtti ve Hacı Ali Durmaz'ın bu suçlardan da sorumlu olduğunu bildirdi.


Savcı, sanık Durmaz'ın, "ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak, taşımak" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar, "izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek ve muhafaza etmek" suçundan 4 yıl 6 aydan 12 yıla kadar olmak üzere 16 yıl 6 aya kadar hapse mahkum edilmesini istedi.


Mütalaada, Durmaz'ın, operasyon öncesi evden ayrılarak çatışmaya girmediği ve patlayıcıların yerini bildirdiği, polislerin yaralanmasından sorumlu tutulamayacağı belirtilerek, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan beraatine karar verilmesi talep edildi.


"Anayasal düzeni ihlal" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamaları yönünden de Durmaz'ın, gar saldırısına ilişkin ana davadan bu suçlardan mahkumiyetine karar verildiğinden davanın reddi istendi.


- Ara karar


Mütalaanın ardından diyecekleri sorulan sanık Durmaz, savunma için süre talebinde bulundu ve tahliyesini istedi.


Müzakerenin ardından ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanığın süre talebinin kabulüne, tahliye isteğinin ise reddine karar verildiğini açıkladı.


Davanın görülmesine 20 Mayıs'ta devam edilecek.


- 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis


Durmaz, mevcut davada, DEAŞ'ın sözde "Gaziantep emiri" Yunus Durmaz'ı yakalamak için düzenlenen polis operasyonunda ağabeyinin üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 3 polisin yaralanması nedeniyle "kasten öldürmeye teşebbüs" ile "ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak, taşımak", "izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek ve muhafaza etmek", "anayasal düzeni ihlal" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanıyor.


Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015'te düzenlenen ve 2'si saldırgan 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin davada yargılanan Durmaz, 3 Ağustos 2018'deki karar duruşmasında "anayasal düzeni ihlal" suçundan bir, "100 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 100 kez olmak üzere 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English