Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman:

Eklenme Tarihi: 18.06.2014 - 20:05

"Maçı oynayıp oynamama kararı yönetim kuruluna aittir" "Gerginliğe yol açtığımı kabul etmiyorum ama bunlar şayet Fenerbahçe Kulübü'nde ve camiasında bir sıkıntı yarattıysa, gerildilerse Ergin Ataman olarak onlardan özür diliyorum. 'İki avans verdik' dediğim için, kendilerini eleştirdiğim için özür diliyorum" "Aziz Yıldırım'ın da benden özür dilemesini bekliyorum" "Bazı şartlar değişir, federasyon bazı geri adımlar atarsa, Galatasaray da bazı geri adımlar atar"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yarın oynanması gereken maça çıkıp çıkmama kararının yönetim kuruluna ait olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü yönetim kurulunun maça çıkmama yönünde aldığı kararın ardından sarı-kırmızılı ekibin teknik heyeti ve oyuncuları, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda antrenman yapmak üzere bir araya geldi. 

Çalışma öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile yaptıkları son maçın ardından takıma bir gün izin verdiğini hatırlatarak, "Ben bunu Beşiktaş serisinde de yaptım. Seriler uzun sürdüğünde takıma bir gün izin veriyoruz. Yaklaşık olarak 15 günde 6 maç oynadık. Son maçta çok süre alan oyunculara izin verdik. Ben de kafamı toparlamak için Çeşme'ye gittim. Takım şu an geldi. Ben de buradayım. Duruma göre bakacağız. Biz normal antrenmanımızı yapacağız ama maça çıkıp oynayıp oynamama kararı yönetim kuruluna aittir. Biz bir bütünüz. Karar ne olursa olsun biz bunun arkasındayız. Normal antrenmanımızı yapacağız" diye konuştu.

 

- "Gerilim yarattıysam Fenerbahçe Kulübü'nden özür diliyorum"

Türk basketbolunun Avrupa'nın zirvesinde olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Bence burada basketbol dışında bir olay var. Bizi aşan bir durum. Benim ortamı gerdiğim söyleniyor. Kaybettiğimiz ikinci maçtan sonra hakem hatası yüzünden kaybettiğimizi söyledim. Bunu dünyada her teknik adam zaman zaman yapıyor. Son saniyede gol yiyorsunuz, çıkıyorsunuz basın toplantısında bunu eleştiriyorsunuz. Kendi çapımda eleştiri yaptım. Dozaj çok olsaydı, Disiplin Kurulu'na sevk edilirdim ve ceza alırdım" şeklinde konuştu.

Eleştirildiği ikinci konunun "Fenerbahçe'ye iki avans verdik" sözlerinin olduğunu hatırlatan Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımı motive etmek için 'iki avans verdik' dedim. Gayet masumane dedim. Gerginliğe yol açtığımı kabul etmiyorum ama bunlar şayet Fenerbahçe Kulübü'nde ve camiasında bir sıkıntı yarattıysa, gerildiler ise Ergin Ataman olarak onlardan özür diliyorum. 'İki avans verdik' dediğim için, kendilerini eleştirdiğim için özür diliyorum ama karşı taraftan Başkan Aziz Yıldırım'ın da Galatasaray teknik direktörü olarak, Türkiye'de sayısız başarılar kazanmış, Türk sporunda örnek olmuş ve Türk Milli Takım hocası olarak benden özür dilemesini bekliyorum. Siz kim olursanız olun Ergin Ataman'a 'ahlaksız' diyemezsiniz. Türk milli takım hocasına 'biz seni orada yaşatmayacağız' diyemezsiniz. Beklediğim tek şey özür."

Kulüplerin kararının ne olacağını bilemeyeceğini kaydeden Ergin Ataman, "Şayet bunlar gerginlikse özür diliyorum. Ben kimseyi Obradovic'e küfretsin diye azmettirmedim. Ergin Ataman'a saygıları yoksa, Türk Milli Takım unvanına saygı duymalarını bekliyorum. Ümit ediyorum ki benden özür dilerler" ifadelerini kullandı.

 

- "Federasyon geri adım atarsa Galatasaray da bazı geri adımlar atar"

Sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bazı geri adımlar atması halinde Galatasaray'ın da geri adım atabileceğini ifade etti.

Galatasaray Kulübü yönetim kurulunun alınan kararda kendilerinden görüş alıp almadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Ataman, "Galatasaray Kulübü'nün kararları yönetim kurulunda alınır. Çeşme'de tatildeydim. Bizim bu konuda herhangi bir şeyimiz olmaz, biz profesyoneliz. Antrenmanımızı yaparız. Aldığım duyumlara göre federasyon geri adımlar atarsa belki Galatasaray da bazı geri adımlar atabilir. Bunun kararını verecek Galatasaray yönetim kurulu ve başkan Ünal Aysal'dır. Vermiş olduğu her türlü karara da saygı duyuyorum" diye konuştu.

 

- Milli takımdaki görevi 

Kişisel olarak rahatsız olduğu noktaların olduğuna dikkati çeken Ergin Ataman, şöyle devam etti:

"Türkiye'de bir kulüp başkanın çıkıp 'ahlak yoksunu" demesinden ben çok rahatsızım. Bir kulüp başkanın çıkıp 'biz onu orada yaşatmayacağız' demesinden çok rahatsızım. Hala üzerime dopingci imajı verdikleri için rahatsızım. O günün şartlarında WADA ve federasyon her türlü soruşturmayı yaptı. Ne Efes Pilsen Kulübü ne diğer çalışanlar herhangi bir ceza aldı. Fenerbahçe'de geçmiş sezonlarda Taurasi de dopingli çıktı. Ona da dopingi Fenerbahçe mi yaptı? Kişisel bazı şeyler olabiliyor. Bu, bir spor adamı olarak beni yıpratıyor. Dimdik ayaktayım."

Milli takımdaki durumuna açıklık getiren başantrenör Ataman, "Federasyonun, Türk halkının ve kamuoyunun arzusuyla, yıllardır beklentisiyle geldim. Bu görevi büyük onurla devam ettirip madalya almak için 10 Temmuz'da görevime başlayacağım" dedi.


Kaynak: