Son Dakika Haberler

Galatasaray, liderlik koltuğunu sevdi

Eklenme Tarihi: 28.02.2015 - 00:25

Süper Lig'in 22. hafta maçında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, puanını 51'e çıkararak zirvedeki yerini korudu Galatasaray, Hamzaoğlu idaresinde namağlup serisini sürdürdü ve 11. maçında 9. galibiyetini aldı

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenen Galatasaray, zirvedeki yerini korudu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve henüz 5. dakikada Umut Bulut'un ayağından bulduğu golle öne geçen sarı-kırmızılı ekip, 31. dakikada Vleminckx'in golünü engelleyemeyince ilk yarıda 1-1'lik beraberliğe razı oldu. İkinci yarıda baskısını artıran "Cim Bom", 53. dakikada Chedjou'nun kafa golüyle tekrar öne geçti ve 90+1. dakikada Sneijder'in golüyle de müsabakayı 3-1'lik skorla kazanmayı bildi.

Geride kalan haftada Beşikaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturan sarı-kırmızılı takım, evinde kazanarak puanını 51'e çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekipte skora katkı yapan oyunculardan Umut Bulut bu sezon ligde 7. golünü atarken, Sneijder 6, savunma oyuncusu Chedjou ise 4 gole ulaştı.

- Kadıköy'e lider gidecek

Galatasaray, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor galibiyeti sonrası 23. haftada Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maça lider olarak gitmeyi garantiledi.

Şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Fenerbahçe'ye Kadıköy'de konuk olacak sarı-kırmızılı takım, bu maça lider çıkıp, zirvedeki yerini korumaya çalışacak. 

- Sneijder golü uzatmada bulabildi

Karşılaşmada Galatasaray'ın etkili isimlerinden biri olarak dikkati çeken Wesley Sneijder, aradığı golü uzatma bölümünde buldu.

Maç içinde ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşlarla gol arayan, bir topu ise direkten dönen Hollandalı yıldız, 90+1. dakikada rakip ağları havalandırarak amacına ulaştı.

- Hamzaoğlu'yla ligde namağlup 

Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki 11. lig maçında 9. galibiyetini alırken, namağlup unvanını sürdürdü.

Teknik direktör Cesare Prandelli ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen ve ilk lig müsabakasına 12. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıkan Hamzaoğlu, geride kalan 11 lig maçında 9 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. 

Sarı-kırmızılılar, bu dönemdeki iki puan kaybını 1-1'lik skorla Gençlerbirliği'ne ve 2-2'lik skorla da Buraspor'a karşı yaşarken, son 4 maçını kazanmasını bildi.

- Mehmet Özdilek'ten erken değişiklik

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, karşılamanın henüz 30. dakikasında oyuncu değişikliğine giderek Caner Osmanpaşa'yı saha kenarına aldı.

Tecrübeli teknik adam, takımının 1-0 geride olduğu dakikalarda değişikliğe giderek, Caner'in yerine Barış Memiş'i sahaya sürdü.

- Yasin Pehlivan cezalı duruma düştü

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyessporlu futbolcu Yesin Pehlivan, Galatasaray karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 72. dakikasında hakem Tolga Özkalfa'dan sarı kart gören Yasin, bu sezonki 4. sarı kartını alarak cezalı oldu ve takımının 23. haftada Gençlerbirliği ile oynayacağı müsabakada oynama şansını kaçırdı.


Kaynak: