Son Dakika Haberler

Galatasaray'dan maça çıkmama resti

Eklenme Tarihi: 17.06.2014 - 17:52

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçından sonra çıkan olaylar sonrası Fenerbahçe Ülker'e seyircisiz oynama cezasının verilmemesi nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu'nu (TBF) sert bir şekilde eleştirip, son maça çıkmama kararı alabileceklerini söyledi.

Şükrü Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün yapacağımız yönetim kurulunda maça çıkıp çıkmama konusunu görüşeceğiz. Ben oyumu çıkmama yönünde kullanacağım" dedi.
 
TBF'nin aldığı kararı "skandal" olarak nitelendiren Ergün, şöyle devam etti:
 
"Zaten son maça atadıkları hakemlerle Galatasaray'ın infaz kararını vermişlerdi. Recep Ankaralı gibi bir hakemi, tapelerde adı geçen, son maçta Galatasaray'ın faulünü göz göre göre vermeyerek ipini çeken, infazını gerçekleştirilen celladı tekrar hakem olarak atamak Galatasaray'ın infaz kararını vermek demektir. Belki bir kaza olur Galatasaray hakemlerden kurtulur diye düşünüp Fenerbahçe'ye de ceza vermemişler."
 
Bugün gerçekleştirecekleri yönetim kurulu toplantısında karşılaşmaya çıkıp çıkmama konusunu görüşeceklerini anlatan Ergün, "Benim şahsi fikrim çıkmamak yönünde. Ben yönetim kurulunda oyumu bu yönde kullanacağım ama yönetim kurulu ne karar verir bilmiyorum. İnfaz emrini vermişler, cellatları atamışlar, olur da bir terslik olur Galatasaray kurtulursa da saha içinde işini bitirelim oradan hiç çıkamasınlar diye şampiyonluğu yüzde 1 ihtimalle bile kaçmasın diye Fenerbahçe'ye de seyircisiz oynama cezası uygulamamışlar" ifadelerini kullandı.
 
Şükrü Ergün, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın, Ülker Sports Arena'da can güvenliklerinin olmadığına yönelik sözlerini hatırlatarak, "Ergin hoca can güvenliğinden endişe ediyor. Bu şartlarda kim 'senin can güvenliğini garanti ediyorum' diyebilir ki. Etseniz bile güvenlik endişesi taşıdıktan sonra ne kadar performanslı olabilir. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" şeklinde görüş belirtti.
 
Ergün, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun aldığı kararlarla Galatasaray Kulübü'nü ciddiye almadığını gösterdiğini öne sürerek, "Ancak federasyon Galatasaray'ı tanıyamamıştır" dedi.

 


Kaynak: