Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fransa, Avusturya ve Afganistan'daki şiddet eylemlerine ilişkin açıklama

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Fransa, Avusturya ve Afganistan'da meydana gelen şiddet eylemlerinin hayat hakkına yönelik kitlesel saldırıya dönüşme eğiliminde olduğunu belirtti.

Fransa, Avusturya ve Afganistan’daki şiddet eylemlerine ilişkin açıklama
Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın çatışma yerine uzlaşıya, sermaye değil paylaşıma ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğine dikkati çekti.

Tüm dünyada yaşanan şiddet eylemlerini üzüntüyle takip ettiklerini dile getiren Altıntaş, "Son zamanlarda Fransa, Avusturya ve Afganistan'da meydana gelen şiddet eylemleri, en temel insan haklarından olan hayat hakkına yönelik kitlesel bir saldırıya dönüşme eğilimindedir. Dünyanın hemen her yerinde yaşanan terör olayları din, dil ve ırk farklılıkları gözetilmeksizin tüm insanlığı içine alan bir kaos ortamını beslemektedir. Yaşanılan bu saldırılarda ölenlerin kimliğine bakmaksızın hep birlikte üzüldüğümüz gibi saldırıyı gerçekleştirenlere karşı da hep birlikte tepki vermek zorundayız." ifadesini kullandı.

Hiçbir terör olayının makul sebepler üretilerek meşrulaştırılamayacağını vurgulayan Altıntaş, şunları kaydetti:

"İnsanlığın evrensel tarihi, çatışmaların değil barışın ve huzurun tarihi olarak anılmaya değer örnekler içerir. Şayet tarihin bu umut verici yüzüne odaklanamaz, hayat hakkı, barış, huzur, özgürlük, adalet, bir arada yaşama kültürü gibi temel değerlere sahip çıkıp yüceltemezsek ötekileştirme, çatışma, terör ve savaş gibi felaketlere karşı insanlık bütünüyle savunmasız kalacaktır. Bütün yeryüzünü esir alan salgın hastalıklar, depremler, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri gibi afetlerin de patlak vermesiyle insanlık, hızını ve ölümcül etkisini gittikçe arttıran bir şiddet sarmalına mahkûm olmayı kaçınılmaz kaderine dönüştürüyor. Tecrübe ettiğimiz bu zorluklar karşısında bir araya gelmek ve makul çözümler üretmek varken dünyanın enerjisi maalesef suni gündemlerle tüketiliyor."

Ramazan Altıntaş, son dönemde özellikle İslam ve Müslüman ile terör ve terörist kavramlarını yan yana getirmek suretiyle oluşturulmaya çalışılan algının Müslümanlara zarar verdiğinin altını çizdi.

Altıntaş, "Yeni Zelanda'da bir cami baskınında ya da Afganistan'da bir üniversite yerleşkesinde yaşanan katliamın sebep olduğu acılar ve doğurduğu gerilimler sadece Müslümanların sorunu olmadığı gibi Fransa'da ya da Avusturya'da bir ibadethanede gerçekleştirilen saldırılar da yalnızca Hristiyanların veya Yahudilerin sorunu değildir. Sokakları saran korku, yolları kesen terör, insanları hedef alan şiddet ve yarınlara dair umutlarımızı söndüren bunalım, tüm dünyanın sorunudur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English