Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Filistin'de Hristiyanların hüzünlü noel kutlamaları

İsrail ve Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ve her gün meydana gelen ölümler, Beytullahim kentindeki noel kutlamalarına da yansıyor Nativity Kilisesi papazlarından Selciyye: "Hemen her gün şahit olduğumuz ölümler ve gerginlik nedeniyle barış kentinde bugün tam anlamıyla bir sevinç yaşayamıyoruz. Barışın yeniden hakim olması için hep birlikte dua ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYTULLAHİM (AA) - İsrail ve Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ve her gün yaşanan ölümler, Beytullahim kentindeki noel kutlamalarını bazı dini ritüellerle sınırladı.

Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan mağaranın üzerine inşa edilen El-Mehd (Nativity) kilisesi meydanına yerleştirilen yılbaşı ağacının son süslemeleri yapılıyor. Gece kutlamalarına sahne olan meydanda bu yıl yaşanan gerginlik nedeniyle sadece bazı dini ritüellerin gerçekleştirilmesi ve ulusal marşların okunması planlanıyor. Nablus ve Ramallah kentlerinde her yıl yapılan süsleme ve kutlamaların da bu yıl yapılmadığı gözleniyor.

Beytullahim Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi Müdürü Fadi Gatas, "Kutsal şehri süsleme işlerini bitirmek üzereyiz. Ancak bu yılki kutlamalar, Filistin topraklarında yaşanan ölümler, İsrail askerleriyle Filistinli gençler arasındaki olaylar nedeniyle bazı dini ritüeller, yılbaşı ağacının ışıklandırılması ve ulusal marşlarla sınırlı kalacak" dedi.

Gatas, "Biz Filistin halkının bir parçasıyız. Onun yara alması bizim de canımızı yakıyor" ifadelerini kullandı.

Nativity Kilisesi papazlarından İsa Selciyye, "Hemen her gün şahit olduğumuz ölümler ve gerginlik nedeniyle barış kentinde bugün tam anlamıyla bir sevinç yaşayamıyoruz. Barışın yeniden hakim olması için hep birlikte dua ediyoruz" dedi.

Mehd kilisesini ziyaret eden 20'li yaşlardaki Dania Grace, her noel bayramında umudun ve barışın yenilendiğini, insanlık için Filistin topraklarından dünyaya barış çağrısı yaptıklarını söyledi.

"Barış kentinde ve Filistin halkında barışın olmadığı bir zamanda sevinçler eksik kalır" diyen Grace, Kudüs'ten Beytullahim'e geldiğini, askeri kontrol noktaları ve ayrım duvarında durdurulduğunu, İsrail askerlerinin kurşunuyla öldürülen bir Filistinlinin cenazesinin yanından geçtiğini, bu yüzden ülkede barışın olmadığını ifade etti.

Nihad Michel de bu yıl noeli umut, hayat ve insan sevgisinin yeniden yeşermesi için kutlayacaklarını dile getirdi.

Ramallah Kiliseler Konseyi bu yılki noel kutlamalarının bazı dini ritüellerle sınırlandırılacağını açıklamıştı.

Ramallah Belediyesi ve Kiliseler Konseyi'nden yapılan ortak açıklamada, "Ramallah'ın Hristiyan yerlileri yaralı vatanın dokusundan bir parçadır. İsrail siyaseti nedeniyle halkımızın acıları ve sıkıntıları birdir. Hepimizi aynı şekilde etkilemektedir. Bu nedenle bu yıl yapılacak noel etkinliklerinin dini ritüellerle sınırlandırılması kararı alındı" denilmişti.

Beytullahim ve Ramallah kentlerinde Hristiyan gençlerin de diğer Filsitinlilerin yanında ekim ayı başında başlayan olaylara katıldığı gözlenmişti. 

Beytullahim kenti, Hristiyanların inanışına göre en eski dini ve kutsal mekan olarak kabul ediliyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English