Son Dakika Haberler

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu

Eklenme Tarihi: 04.12.2015 - 03:00

ABD Adalet Bakanlığı, tehdit ve şantaj yoluyla para elde etme, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla FIFA?nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında soruşturma açıldığını bildirdi

WASHINGTON (AA) ? ABD Adalet Bakanlığı, FIFA'ya yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, tehdit ve şantaj yoluyla para elde etme, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla FIFA'nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında yeni kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını bakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Brooklyn'deki federal jürinin futbol dünyasıyla bağlantılı eski ve yeni 16 kişi hakkında soruşturma açtığını belirten Lynch, ?Bu kişilerin arasında Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) başkanlarını da bulunuyor. Honduraslı Alfredo Hawit ile Paraguaylı Juan Angel Napout aynı zamanda FIFA başkan yardımcıları ve yürütme kurulu üyeleridir. Bu 16 yeni davalı şantajın yanı sıra uzun süredir mevkilerini finansal gelir elde etmek için kullanmakla suçlanıyor? diye konuştu.

Bu kişilerden Hawit ile Napout'un sabah saatlerinde FIFA'nın toplantıları için gittikleri Zürih'te gözaltına alındığını hatırlatan Lynch, diğerlerinin de gözaltına alındıktan sonra ABD'ye getirilmesi için çabaladıklarını kaydetti.

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, haklarında soruşturma başlatılan 16 kişinin ismi paylaşıldı.

FIFA başkan yardımcısı da olan CONCACAF Başkanı Alfredo Hawit, eski Panama Futbol Federasyonu Başkanı da olan FIFA Disiplin Komitesi üyesi Ariel Alvarado, eski Honduras Futbol Federasyonu Başkanı da olan FIFA Televizyon ve Pazarlama Komitesi üyesi Rafael Calleias, Guatemala Futbol Federasyonu Başkanı da olan FIFA Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi üyesi Brayan Jimenez, eski FIFA Yürütme Kurulu üyesi Rafael Salguero, Guatemala Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Hector Trujillo, eski Salvador Futbol Federasyonu Başkanı Reynaldo Vasquez, eski Paraguay Futbol Federasyonu Başkanı da olan FIFA başkan yardımcısı Juan Angel Napout, FIFA Kalkınma Komitesi üyesi Manuel Burga, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu Mali İşler Müdürü Carlos Chavez, Ekvator Futbol Federasyonu Başkanı Luis Chiriboga, Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Marco Polo del Nero, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun eski genel sekreteri Eduardo Deluca, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun mevcut genel sekreteri Jose Luis Meiszner, FIFA Denetim Kurulu üyesi Romer Osuna ve eski Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira'nın haklarında soruşturma açılan kişiler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, bugünkülerle birlikte haklarında soruşturma başlatılan kişi ve kurumların sayısının 41'e ulaştığı kaydedildi. Bunlardan halihazırda 12 kişi ve iki spor dağıtım şirketinin devam eden soruşturma kapsamında suçlu bulunduğu ifade edildi. 

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin ABD'ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel'in yargı süreci devam ediyor.

 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”