Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ'nün askeri okul öğrencilerine talimatları deşifre oldu

Adana'da, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski askeri lise öğrencisi, örgütün gizli sorumlusunun deşifre olmaması için kendisine verdiği talimatları anlattı.

FETÖ’nün askeri okul öğrencilerine talimatları deşifre oldu
FETÖ soruşturması kapsamında eski askeri lise öğrencisi M.A. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. M.A. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, M.A'nın örgütün gizli asker yapılanması içerisinde gizlilik kurallarına azami riayet ederek faaliyetlerde bulunduğu anlatıldı.

İfadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten sanık, FETÖ'yle ilk irtibatı ve kendisine yönelik talimatlar hakkında itiraflarda bulundu.

Sanık M.A, FETÖ'yle ilk olarak ortaokul sürecinde tanıştığını ve örgütün evlerinde sınavlara hazırlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2009'da Adana'da FETÖ'ye ait dershanenin deneme sınavına girdim ve bu sınavda başarılı oldum. Sonuçlar açıklandıktan sonra A.Y. isimli örgüt abisi benimle irtibat kurdu. Bana Yavuz kod adı verildi. A.Y. bu evde beni ders çalıştırıyordu. Ayrıca evde örgütsel sohbet toplantıları düzenleniyordu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in videolarını izliyorduk. A.Y. bana askeri liseye gitmem gerektiği yönünde telkinde bulunmaya başladı. Hatta bana askeri filmler izleterek beni askeri okula özendirmeye çalışıyordu."

"Bana, 'sol görüşlü' bir kişi gibi davranmam gerektiği talimatını verdi"

2010 yılında o dönemki adıyla Maltepe Askeri Lisesini kazandığını anlatan sanık, "Askeri liseyi kazandıktan sonra A.Y. bana okul içerisinde örgütün belirlediği kurallara uyarak tedbirli olmam, açıktan namaz kılmamam, göz ile namaz kılmam, abdestimi duvardan teyemmüm yaparak almam, örgütle ilgili konuşmalar yapmamam ve aksine 'sol görüşlü' bir kişi gibi davranmam gerektiği talimatlarını verdi." ifadesini kullandı.

M.A, hakkında FETÖ soruşturması yürütülen örgütün "gizli sorumlusu" A.Y'nin, o dönem kendisini sabit-ankesörlü hatlardan aradığını, iki haftada bir askeri okulun bulunduğu İzmir'e giderek kendisiyle görüştüğünü ve buluşmalarının gizli gerçekleştiğini belirtti.

A.Y. ile gizli şekilde bir örgüt evine gittiklerini bildiren M.A, şöyle devam etti: "Bu evde örgüt elebaşına ait videolar izledik ve kitaplar okuduk. İki haftada bir 'gizli sorumlu' A.Y. ile bu evde buluşuyorduk. A.Y. cep telefonu üzerinden benimle irtibat kurmuyordu ve bir araya geldiğimizde benden sürekli okuldaki durumlarla ilgili bilgiler alıyordu. Arada bir sohbetlere 'yetkili' abiler geliyordu. Bu kişiler kod adı kullanıyorlardı. Bir süre sonra örgütsel tedbir kapsamında buluştuğumuz evi değiştirdik. A.Y. bana bir programdan bahsetti. Bana 'bu programı abiler yaptı, program üzerinden birbirimize mesaj gönderiyoruz' dedi. Ben bu programın ByLock olduğunu sonradan öğrendim ancak bu programı hiç yüklemedim. Yeni buluştuğumuz örgüt evindeki sohbet toplantılarında A.Y. sürekli devlet ve hükümet eleştirisi yapıyordu. Ben bu durumdan rahatsız oldum ve toplantılara katılmamaya başladım. A.Y. sohbetlere tekrar katılmam için bana baskı yapıyordu. Sohbetlere gitmeyi bıraktıktan sonra ağır disiplin cezaları almaya başladım. A.Y, FETÖ'yle irtibatımı kopardığımda ankesörlü hatlardan sürekli beni arayarak sohbet toplantılarına çağırıyordu. FETÖ'nün gerçek yüzünü 17-25 Aralık sürecinden sonra iyice gördüm."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English