Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

''FETÖ'nün ankesörüne'' üst sınırdan ceza

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan eski astsubay Dursun Enli, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesör-sabit kontörlü hatlar ile iletişim kurduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

’’FETÖ’nün ankesörüne’’ üst sınırdan ceza
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve gerekçesi açıklanan davada, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski astsubay sanık Dursun Enli'nin, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme heyetince açıklanan davanın gerekçeli kararında, iddianame, sanık savunması, tanık beyanları, savcılık mütalaası, FETÖ'nün yapılanması ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgiler ile mahkemenin sanık hakkındaki hukuki değerlendirmesi yer alıyor.

Sanığın savunmasında hakkındaki suçlamaları inkar ettiği belirtilen gerekçeli kararda, heyetin sanık hakkında kurulan hükümle ilgili değerlendirmesine yer verilerek, iddianame belirtildiği gibi sanığın ''Gülcan Büfe'' adlı yerden örgütün sivil imamı tarafından arandığı ve bunun alınan bilirkişi raporu ile mahkemece de sabit görüldüğü kaydedildi.

Duruşma sırasında dinlenen tanıklar Ö.B ve C.F'nin aynı grup içerisinde yer aldıklarını beyan ettikleri, bağlı bulunduğu şahısları ve açık kimlikleri söylemek suretiyle sanık ile aynı grupta yer aldıklarını yönünde vermiş oldukları beyanlar neticesinde sanığın hiyerarşik bir yapı içerisinde dörtlü grup halinde bir ''abi'' olarak adlandırılan örgüt elemanının altında faaliyet yürüttüğü belirtilen gerekçeli kararda, sanığın örgütün toplantısına katıldığı ve kod adı kullandığı vurgulandı.

Kararda, sanığa verilen cezanın oranıyla ilgili de şu değerlendirme yapıldı:

''Sanığın TSK mensubu olarak devlete ve millete olan bağlığı üst düzey olması gerektiği halde bu bağlılığından ayrılıp Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Anayasal kurumları hedef alan bir örgüte bağlılık göstermesi dikkate alındığında, suç kastının yoğunluğu ortaya çıkmakla hakkında tayin edilen cezanın alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle tayinine karar verilmiştir.

Yine sanık hakkında ceza tayin edilirken örgüte olan bağlılığını ve örgüt içerisindeki konumunun, suçun yarattığı  tehlikenin ağırlığı, örgütün TSK yapılanması içerisinde darbeye teşebbüs etmesi hususları birlikte değerlendirilerek sanık için tayin edilen cezadan bu gerekçeler ile alt sınırdan ayrılarak sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası şeklinde hüküm tesis edilmiştir.''

Gerekçeli kararda, sanığa verilen hapis cezasının süresinin dikkate alınarak, tutukluluk halinin de devamına hükmedildiği belirtildi.

Mahkeme heyetinin bu kararıyla, ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişime geçen örgüt mensubu askerlere yönelik açılan davalarda üst sınırdan verilen ilk ceza oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişim kurduğu tespit edilen eski astsubay Dursun Enli hakkında hazırlanan iddianamede, sanık Enli'nin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English