Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ'cülerin Yunanistan GSM hatları üzerinden haberleşiyor

İstanbul'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda yeni detaylara ulaşıldı. Örgüt üyelerinin deşifre olmamak için Yunanistan cep telefonu şirketlerine ait hatları kullandıkları belirlendi.

FETÖ’cülerin Yunanistan GSM hatları üzerinden haberleşiyor
İstanbul Avcılar'da bir adrese yapılan operasyon, FETÖ üyelerinin örgütü yeniden yapılandırma çabası içinde olduğunu gösterdi.

Terör örgütü soruşturmasında aranan 2 şüpheli saklandıkları hücre evinde yakalandı. Aramada çok sayıda örgütsel materyal ele geçirildi.

Örgütsel materyallar üzerinde yapılan incelemede ise, FETÖ üyelerinin halen aktif olduğu ve örgütün yeniden yapılanma içine girdiği tespit edildi.

'Sohbet' adı altında örgütsel buluşmalar gerçekleştiriyorlardı

Yakalanan 2 şüphelinin terör örgütü adına öğrenci kazanma ve örgüt içi evlilik faaliyetlerinde görevli olduğu belirlendi.

Tuzağa düşürülen öğrencilerle, örgüte ait evlerde toplantı ya da sohbet adı altında örgütsel buluşmaların gerçekleştiği tespit edildi.

FETÖ'cülerin Yunanistan GSM hatları üzerinden haberleştikleri ortaya çıktı

Yunanistan GSM hatları üstünden haberleşiyorlardı

Operasyonda çarpıcı bir detay da gün yüzüne çıkarıldı.

FETÖ üyelerinin, deşifre olmamak için Yunanistan cep telefonu şirketlerine ait hatları kullandıkları, yazışma programlarını bu hatlar üzerinden seçtikleri belirlendi.

Örgüt üyelerinin, şifreli telefon görüşmeleri yapmalarını sağlayan yazılımlar ile anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisleri üzerinden iletişim kurdukları tespit edildi.

Yeni kripto haberleşme programları

Olası polis baskınında, bu programların yüklü olduğu her telefona, sıfırlama ve yazışma silme amaçlı kriptolu programlar yüklendiği anlaşıldı.

Terör örgütünün ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları ile dernek ve diğer cemaatlere sızmaya çalıştığı, evlilik yapılanması faaliyetine devam ettiği, itirafçıların önüne geçme, bu kişileri motive etme çabasında olduğu, örgüt elebaşına ait kitap ve ses kayıtlarını dijital ortamdan örgüt üyelerine gönderdiği belirlendi.

Terör örgütünün güncel yapılanmayı ise, cezaevlerinden tahliye olanlar ile haklarında yakalama kararı bulunan kişilerden oluşturmaya çalıştığı tespit edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English