Son Dakika Haberler

Fenerbahçeli futbolcu Kuyt:

Eklenme Tarihi: 12.08.2014 - 22:57

"Ben ve takım arkadaşlarım, ona (İsmail Kartal) çok güveniyoruz" "En önemlisi hiçbir şekilde bir birey değildir. En önemlisi Fenerbahçe'dir"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal'a, takım olarak güvendiklerini söyledi. 

Kulüp televizyonu FBTV'de katıldığı programda açıklamalar yapan Hollandalı futbolcu, Kartal'ın tecrübesine güvendiklerini, bu sezon onun yönetiminde başarılı olacaklarına inandıklarını vurguladı.

Fenerbahçe'ye transferinin ardından, takıma çabuk uyum sağlamasında Kartal'ın önemli rolü bulunduğunu ifade eden Kuyt, "Kulübümüz içinde çok fazla tecrübesi olan bir hoca. Hem eski futbolcu hem yardımcı antrenör olarak, bu kulüpte çok tecrübesi olan bir hoca. Çok fazla tecrübeyle başımıza geçmiş bir teknik direktör. Kendi adıma, gördüğüm kadarıyla takım içinde çok iyi ilişkileri olan bir hoca. Ben ve takım arkadaşlarım, ona çok güveniyoruz. Ona, başarı diliyoruz. Her gün antrenmanlarda ve maçlarda hep birlikte başarılı olabilmek için ve bu sezon kupaları kazanabilmek için birlikte savaşacağız" diye konuştu.  

Geçen sezonu çok başarılı geçirdiklerini anlatan tecrübeli futbolcu, artık yeni sezondaki hedeflere odaklanmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: 

"Oyuncuların, yardımcı hocamızın ve hocamızın birlikte çalışmasıyla ortaya çıkmış güzel bir yıldı. Belki zor zamanlar yaşadık, belki alınması gereken zor kararlar oldu fakat karar ne olursa olsun biz buna saygı duymalıyız. En iyisi çok fazla geriye bakmadan ilerlemektir, her zaman. Geçen yılla ilgili, herkese teşekkür etmemiz gerekiyor ama şu anda geleceğe bakma günü gelmiştir. Çünkü en önemlisi hiçbir şekilde bir birey değildir. En önemlisi Fenerbahçe'dir. Bizim hedefimiz, formamıza 4. yıldızı kazandırmak ve taraftarımızı mutlu etmek olmalıdır." 

Süper Lig'de tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getiren Hollandalı oyuncu, "Bu konuda en büyük rakibimiz Galatasaray'ın da aynı şeyi düşüneceğini sanıyorum. Aynı zamanda biz diğer takımlara da saygımızı göstermeliyiz. Şampiyonluk yarışında, bir ya da iki takım daha olmak isteyecektir. Ama en önemlisi, biz diğer takımları unutup kendimize bakarak kendi işimizi yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu. 

Kuyt, Hollanda Milli Takımı'ndaki geleceği hakkında henüz karar veremediğini de ifade etti.


Kaynak: