Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk:

Eklenme Tarihi: 08.07.2014 - 15:52

"Şampiyonluğun en büyük adayıyız" "Salih?in transferine bir yandan çok sevindim, bir yandan çok üzüldüm"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Diego Ribas'ın da transferiyle oluşan kadro derinliğinin ardından şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade etti. 

Göztepe Medical Park Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sarı-lacivertli futbolcu, "Geçen yıldan oturmuş bir kadromuz var. Diego Ribas transferiyle kadromuz biraz daha derinlik kazandı. Çok iyi çalışmaların arkasından inşallah şampiyonluğun en büyük adayı olarak kendimizi düşünüyorum. İnşallah da bu şekilde gelişir ve sezon sonunda şampiyon oluruz" diye konuştu. 

Alper, kendilerine verilen program dahilinde aktif dinlenmeyle güzel bir tatil geçirdikleri belirterek, "Zor bir sezon bizi bekliyor. Bizim açımızdan çok önemli bir sezon. İnşallah lige iyi başlayıp, sezon sonunda şampiyon olmayı hedefliyoruz. 4. yıldızı takarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

20. şampiyonluk hedefinin nasıl bir motivasyon getirdiği sorusuna Alper, "Biz geçen sezon başında hedeflerimizi de takım içinde hep konuşuyorduk. Yine aynı şekilde olacak. Her oynadığımız sezon bizim için Fenerbahçe Kulübü için önemli. Fenerbahçe her sezon şampiyonluk için oynamıştır. 4. yıldız çok önemli. Biz de bu yıldızı takmayı çok istiyoruz" şeklinde yanıt verdi. 

 

- Salih Uçan'ın Roma'ya transferi

Alper, Fenerbahçe'deki ev arkadaşı Salih Uçan'ın transferine hem çok sevindiğini hem de çok üzüldüğünü ifade etti. 

Salih'in Türkiye'yi Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirten sarı-lacivertli oyuncu, "Salih'in transferine bir yandan çok sevindim bir yandan çok üzüldüm. Her gün beraberdik, evde de beraber yaşıyorduk. İnşallah onun için hayırlısı olur. Biz de başarısı için dualarımızı eksik etmeyelim. İnşallah ülkemizi ve Fenerbahçemizi en iyi şekilde temsil eder" diye konuştu. 

Avrupa hedefleri olduğunu dile getiren Alper, "Her futbolcunun olduğu gibi benim de Avrupa hedeflerim var. Öncelikle Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökmek istiyorum. Daha sonra da iyi teklifler olursa kulübümüzle, başkanımızla beraber oturup konuşuruz" şeklinde ifadeler kullandı. 

Hakkında çıkan transfer haberlerine yönelik sarı-lacivertli oyuncu, "Benim Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşmem var. Fenerbahçe'de mutluyum"  dedi.  

Alper Potuk, Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas ile ilgili olarak, "Zaten çok kaliteli bir kadromuz vardı. Diego Ribas ile beraber çok daha iyi bir kadro derinliği olacak. Bu da bize, hem takım olarak hem de bireysel olarak oyunculara iyi yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. 

Sarı-lacivertli futbolcu Dünya Kupası öncesinde Almanya'yı favori gördüğünü ancak artık Fenerbahçe'deki takım arkadaşı Kuyt'ın da yer aldığı Hollanda Milli Takımı'nın yoluna devam ediyor olması nedeniyle bu ülkenin kazanmasını istediğini belirterek, "Gönlümüz ondan yana. İnşallah Hollanda kazanır" dedi. 

Alper Potuk, "futbolda şike" davasında Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacak olmasıyla ilgili de "Süreci takip etik. Kendi adıma söyleyeyim çok sevindim. Takım olarak da çok sevindik. İnşallah daha iyi bir süreç bizi bekler, başkanımız da yanımızda olur" şeklinde konuştu. 


Kaynak: