Fenerbahçe, Kartal ile sözleşme imzaladı (2)

Eklenme Tarihi: 12.08.2014 - 20:59

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "Biz İsmail hoca ile uzun yıllar çalıştık. Başarı İsmail hocanındır, başarısızlık Aziz Yıldırım ve yönetimindir" "İsmail için öyle 'camiamızın cocuğudur' diye düşünmedik. Her şeyi açık açık konuştuk. İnşallah uzun yıllar bu kulübe hizmet edecektir" Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: "İsmail Kartal bugüne kadar sessiz durmuş işini yapmıştır. Bundan sonra da işimi yapıp şampiyon olmak istiyorum"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktörlük görevine getirdikleri İsmail Kartal ile daha önce farklı görevlerde uzun yıllar çalıştıklarını ifade ederek, "Başarı İsmail hocanındır, başarısızlık Aziz Yıldırım ve yönetimindir. Hayırlı olsun, Allah yolunu açık etsin" dedi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribün salonunda gerçekleştirilen imza töreninin ardından başkan Yıldırım ve Kartal açıklama yaptı. 

Kartal ile hiçbir anlaşma yapmadıklarını vurgulayan Yıldırım, "İsmail ile ilgili bütün hadiseleri Fenerbahçe Futbol AŞ açıklayacaktır. Öyle, 'camiamızın çocuğudur' diye düşünmedik. Her şeyi açık açık konuştuk. İnşallah uzun yıllar bu kulübe hizmet edecektir" ifadelerini kullandı. 

Daha önce Fenerbahçe'yi çalıştıran teknik direktörlerden Aykut Kocaman, Zico ve Ersun Yanal'ın, Türkiye'de hiçbir takımda başarılı olamadığını belirten Aziz Yıldırım, şunları söyledi: 

"Fenerbahçe'de şampiyon olmuşlardır ama kendileri yapmamıştır. Burada bir ekip çalışması var. Ekibin içinde başkan, yöneticisi, antrenörü, kondisyoneri, bekçisi, taraftarı, kongre üyesi vardır. Bu ekip aynı melodiyi çalmazsa başarılı olamazsınız. Kimse üstüne alınmasın 'ben şampiyon yaptım' demesin. Daum ile Trabzonspor'a şampiyonluğu kaybettik. Bizi iki defa şampiyon yaptı. O mu yaptı? Şampiyonlukları kaybettiğinde o mu kaybetti? Aykut hoca ile Galatasaray'a burada ligi kaybettik ama ertesi sene şampiyon olduk. Bundan sonra herkes için açık konuşacağım, herkesle yaşadıklarımı söyleyeceğim. Çok daha ağır konuşurum iyi olmaz. Kurumsal yapı diye susuyoruz ama başkaları sohbet masalarında yalan şeyler anlatıyorlar. Bundan sonra herkese cevabım vardır. Biz İsmail hoca ile uzun yıllar çalıştık. Başarı İsmail hocanındır, başarısızlık Aziz Yıldırım ve yönetimindir."

Yıldırım, bugün bir gazetede İspanya'nın Atletico Madrid takımında oynayan Arda Turan'ı, Diego Ribas'ın transferinde azarladığı yönündeki habere tepki gösterdi. Bilgi almak için Arda Turan'ı aradığını ve futbolcunun durumunu sorduğunu anlatan Yıldırım şöyle konuştu: 

"Arda 'gayet iyi durumda çalışıyor ama bizim sisteme göre hoca oynatmıyor. Çok iyi ve çok karakterli oyuncu' dedi. Ersun Yanal'a 'Diego Ribas'ı alırsak ne dersin' dedim. Yanal 'Araştırma yapayım döneyim' dedi. O da Arda ile konuştu ve 'evet alabiliriz iyi olur' dedi. Arda'nın söylediği laf budur. Bizim ona ne kızmaya ne de herhangi bir cümle söylemeye hakkımız yoktur. Değerli bir oyuncudur. İstediğimiz bilgiyi aldık. Zaten kararı biz veririz. Böyle 'azarladı' gibi şeyler ayıp. Ben herkesi azarlamak için mi buradayım. Ahlaksızlık oluyor. Ben bir şey söylemişsem ispatlı olarak gösterirsiniz. Ben söylediklerimin dibine kadar arkasındayım. Genç bir insanı kırmak yanlış. Sizin elinizde benim böyle konuştuğuma dair bilgi varsa, özür dileyeceğim ama bilmeden benim üzerimden böyle haberler yapmayın. Bundan sonra sabah gelir erkenden televizyona çıkarım, herkese cevabını veririm."

 

- Kartal: "Şampiyon olmak istiyorum"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, son 4 yıldır takımla beraber olduğunu anımsatarak, "Bazılarının kafasında 'İsmail yapabilir mi' diye soru işareti olabilir. Son 4 yılda bu takımla beraber biz de kendimizi çok geliştirdik. Orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiğine hakim olduğumu düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe'de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşamak istediğini anlatan Kartal, şöyle devam etti:

"İsmail Kartal bugüne kadar sessiz durmuş işini yapmıştır. Bundan sonra da işimi yapıp şampiyon olmak istiyorum. Fenerbahçe'de iki şampiyonluk bir de UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final gördüm. Fenerbahçe tarihinin en buhranlı günlerinde bu başarıları elde etmiş, kulübün en önemli mihenk taşlarından oldum. Fenerbahçe'ye katacağım katkılar, yenilikler olacaktır. Başkanımız için, 'her antrenörün işine karışıyor, benim işimi de karışabilir' gibi bir algı var. Başkanımızla böyle bir diyalog yaşamadım. Aziz Yıldırım bu kulübün babasıdır, başkanıdır. Zaman zaman biz antrenörlerin eksikleri olabilir, bunlar diyalog içinde çözülür. Bu yanlış anlaşılmasın. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak için bütün bilgi birikimimle, gecemi gündüzümü katarak çalışacağımı herkesin bilmesini isterim."

Camianın içinde yaşayan, camiayı çok iyi bilen biri olduğunu kaydeden Kartal, "Zorlukları yaşaya yaşaya üstesinden gelmesini bildiğim için şu anki durumu zorluk olarak görmüyorum. Benim için şans olarak görüyorum. Bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum" diye konuştu. 

Halen 5 kişilik bir teknik ekiple yollarına devam ettiklerini söyleyen Kartal, yurt içinden veya dışından önemli dostlarının tavsiyesiyle bir veya iki yardımcı antrenör getirmeyi düşündüğünü kaydetti.

 

- Yönetim 3 gün üst üste toplandı

Ersun Yanal'ın istifasının ardından Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, 3 gün üst üste Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında toplantılar yaptı. 

Dün yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıdan önce kulüp binasında İsmail Kartal ile bir görüşme yapılmış, ancak toplantının ardından bir açıklama yapılmamıştı. 

En son bugün öğle saatlerinde bir kez daha bir araya gelen yönetim kurulu, İsmail Kartal'ın teknik direktörlük görevine getirildiğini borsaya bildirdi. 

(Son)


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”