Son Dakika Haberler

Fayans Boyası Nedir?

 

Fayans boyası çift komponentli yapıda olan ve fayans-seramik gibi bölgeler için uygulanabilen, rulo izi bırakmayan bir boya çeşididir. Bu boya çeşidi özel olarak formüle edildiği için zorlu yüzeyler için de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Fayans Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

Fayans boyası nasıl yapılır sorusu son dönemin en çok sorulan sorularından birisi haline geldi. Bireyler bu soruya cevap arayarak fayansın nasıl boyanacağını öğrenmek istiyor. Hem evindeki, iş yerindeki fayansından sıkılan bireyler hem de yeni bir hobi edinmek isteyen kişiler bu ürünlere yönelerek farklı konsepte sahip fayanslar oluşturabiliyor.
Fayans boyamaya başlamadan önce yüzey temizlenerek boyaya uygun hale getirilmelidir. Temizlik işleminden sonra zımparalama işlemine geçerek bölgedeki pürüzler giderilmelidir. Zımparalama işlemi de bitirildikten sonra fayans boyası hazırlanmalıdır.
Fayans boyası hazırlandıktan sonra epoksi rulo ya da moher rulo ile bölge yavaşça boyanmalıdır. Doğru boyama sayesinde uzun yıllar kullanılabilecek bir yüzey elde edilebiliyor.

Fayans Boyama Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dryfix fayans boyası satın alacak kişiler boyama yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini araştırıyor. Boyama işlemine başlamadan önce yüzeydeki pürüzlerin muhakkak giderilmesi gerekir. Aksi halde düz bir zemine sahip olunamaz. Bunun yanında boyama yaparken maskeleme bandının kullanılması gerektiğini unutmamak gerekir. Maskeleme bandı boyama işlemini kolaylaştırır.
Fayans boyası kullanılmadan önce yüzeye astar uygulaması yapılmalıdır. Astar uygulaması sayesinde fayans boyaları yüzeye çok daha kolay bir şekilde tutunacaktır.
Fayans boyama işlemi bitirildikten sonra en az 12 saat boyanın kuruması beklenmelidir. Kuruyan boyanın üzerine vernik atılırsa boya daha canlı daha ilgi çekici görünebiliyor. Vernik uygulaması yapan kişiler yaptığı boyamadan çok daha tatmin olabiliyor.
Fayans boyarken ev içerisindeki eşyaların doğru bir şekilde korunması gerekir. Yoksa ürünler zarar görebilir. Ürünlerin zarar görmesi ise bireylerin ekstra maddi kayıp yaşamasına neden olabiliyor.
Fayans boyama işlemi profesyonellik gerektiren bir süreçtir. Profesyonellik gerektirdiği için süreç içerisindeki her türlü detay öğrenilmelidir. Aksi halde yapılan iş ve işlemler kalıcı olmayabilir.

Fayans Boyası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fayans boyası satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylara dikkat etmeyen kişiler hayal ettiği bir görüntü oluşturmada yetersiz kalabiliyor.
Fayans boyasını alacak kişilerin dikkat etmesi gereken etkenlerden bazıları şunlardır:
  • Alanında uzman markaların ürettiği boyalar satın alınmalıdır.
  • Boyanın evin ışığına ya da mobilyalara uygun olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Kaliteli boya çeşidini bulup avantajlı fiyattan satın alınmalıdır.
  • Satın alınacak boya anti bakteriyel özellikte ve silinebilir olmalıdır.
Fayans boyasına yönelen kişiler genellikle beyaz fayans boyası satın alıyor. Beyaz boyanın her yüzeye uygun olması tercih edilmesini direkt olarak etkiler.
Fayans boyasını alacak kişiler ürünün fiyatını da incelemelidir. Fayans boyası fiyatları oldukça değişken olduğu için bireyler aradığı ürünü bulmak için ciddi araştırmalar yapmalıdır. Bu sayede bütçeye uygun olan model çok daha kolay bir şekilde bulunabilir.
Fayans boyalarını alırken satıcının durumunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Herkesin beğendiği, profesyonel kişilerle çalışan, müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduran işletmelerin tercih edilmesi büyük önem arz ediyor.

Fayans Boyası Çeşitleri Nelerdir?

Fayans boyaları standart olarak üretilmez. Standart olarak üretilmediği için birçok farklı zevke uygun, farklı nitelikte fayans boyaları görülebiliyor. Fayans boyası renkleri de farklı olduğu için boyanın niteliği değişiklik gösterebiliyor.
Fayans boyası çeşitlerinden bazıları şunlardır:
  • Vernikli fayans boyaları
  • Lagün mavi fayans boyaları
  • Su bazlı fayans boyaları
  • Solventli fayans boyaları
  • Solventsiz fayans boyaları
  • Kokusuz EN 71-3 sertifikalı fayans boyaları


Banyo fayans boyası satın alacak kişiler genellikle su bazlı fayans boyalarını tercih ediyor. Bu sayede boyama işleminin yapılabileceği alan çok daha dayanıklı olarak kullanılabiliyor. Bunun yanında Dryfix tarafından üretilen çift komponentli, Faince Paint özelliğine sahip boyalar birçok yüzeyde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Fayans Boyası Kullanım Alanları

Fayans boyası birçok farklı alanda kullanılabiliyor. Birçok farklı alanda kullanılabilecek olması, bu ürünlere olan ilginin artmasını ve kullanım alanlarının çeşitlenmesini sağlamıştır. Fayans boyasının kullanıldığı alanlardan birisi iş yerlerinin veya evlerin fayans zeminleridir. Bu bölgeye uygulanacak boya sayesinde fayans çok daha ilgi çekici görünebilir.
Fayans boyası kullanılabilecek bir diğer alan da balkon ve teras seramikleridir. Balkonda kendine özgü bir alan oluşturmak isteyen kişiler bu ürünleri kullanarak dilediği tarza uygun bir ortam oluşturabiliyor.
Fayans boyası tercih edilecek bir diğer alan ise mutfak dolap arası fayanslarıdır. Mutfak dolap arası fayanslar bazen farklı renkte olabiliyor. Bu da farklı bir görüntü oluşmasına neden olabiliyor.

Fayans Hangi Boya İle Boyanır?

Fayans boyama işlemi için muhakkak özel formüllerle üretilmiş, bireylerin ihtiyacına uygun fayans boyaları kullanılmalıdır.

Fayans Boyası Kalıcı Mı?

Fayans boyaları bulunduğu yüzeye sıkı bir şekilde tutunabildiği için oldukça kalıcıdır. Ancak boyama işleminin doğru yapılması, boyanın kalıcı olup olmamasını direkt olarak etkiler.

Sonuç

Fayans boyası satın alacak kişiler alanında uzman, kendisini ispatlamış ve sektör içerisinde önemli bir yer edinmiş işletmeleri tercih etmelidir. Aksi halde bireyler maddi kayıpla karşı karşıya kalabiliyor. Maddi kayıpla karşılaşmamak isteyen kişiler dryfix.com.tr üzerinden işlem yapabiliyor.
dryfix.com.tr üzerinden her türlü zevke uygun fayans boyalarına ulaşılabilir. Bu sayede bireyler evine veya iş yerine uygun nitelikteki ürünü kolayca bulabilir. Bunun yanında site üzerinde güvenilir ödeme yöntemleri vardır. Güvenilir ödeme yöntemleri sayesinde bireyler parasını güvence altına almış olur.

dryfix.com.tr Türkiye’nin her yerine ulaşabilen kargo seçeneği sunar. Bununla beraber bireyler satın aldığı ürünlere ortalama 2-3 gün içerisinde sahip olabiliyor.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English