Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Faiz Ve Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Olmak Mümkün!

Faiz Ve Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Olmak Mümkün!

Bankaların yüksek faizleri, ev alımlarındaki yüklü peşinat ödemeleri ev sahibi olmak isteyen kişileri korkuyor ve ev sahibi olma hayallerini ertelettiriyor. Devlet ve bazı özel kuruluşlar bu konuda çalışmalar yapmış ve herkesin ev sahibi olabilmesi için çeşitli alternatifler hazırlamışlardır. Uygun fiyatlı ve ödeme koşulları bütçeyi sarsmayan projeler şunlardır;
Toplu konut projeleri; Devlet desteği ve özel sektör tarafından yapılan toplu konut projeleri uygun imkânlarla ev sahibi olmak isteyen kişilere fırsatlar sunmaktadır. Özellikle devlet destekli olan Toki konut projeleri orta bir gelir düzeyine sahip kişilere uygun fiyatlar sunuyor.
Faizsiz kira öder gibi ev sahibi olmak için büyük bir fırsat olan Toki konutları, uzun vadeli ve ortalama bir kirada bedelindeki taksitleri sayesinde isteyen herkesi ev sahibi yapıyor. Toki konutları haricinde bazı özel inşaat firmaları da Toki'nin sisteminden ilham alarak aynı koşullarda ev sahibi olma fırsatı sunmaktadır. Faizsiz veya çok düşük faiz uygulanan ödemeler gene aynı şekilde uzun vadeye bölünerek aylık taksitlerle ödenmektedir.

- Emlak konut projeleri; Emlak konut tarafından yürütülen inşaat projeleri de uygun fiyatlar ve uzun vadeli ödeme seçenekleri ile ev sahibi olmanızı sağlamaktadır. İnşaatın başlamadan önce projeye katılmak evin fiyatında daha da kar etmenizi sağlayacaktır.
- Kooperatif projeleri; Kooperatifler tarafından yürütülen inşaat projeleri uygun fiyatlarla, faizsiz ve peşinatsız ev sahibi olmak için fırsatlar sunmaktadır. Kooperatif sözleşmesinde yer alan tutarlarda ve tarihlerde ödeme yaparak bütçenizi sarsmadan ev sahibi olup kira derdinden kurtulabilirsiniz.

Tüm bu alternatiflerin dışında son zamanlarda ekonominin iyiye gitmesi ve döviz kurundaki istikrar sayesinde banka faizlerinde de düşüş sağlanmıştır. Bu düşüş konut kredilerine olumlu yansımış ve düşük faiz oranlarıyla kredi alma imkânı doğurmuştur. Bankalar arasındaki rekabet faiz oranlarını daha da düşüren ve ev almak isteyen kişilerin bütçesine olumlu yansıyan bir sonuç ortaya çıkarmıştır.

Düşük faiz oranlarıyla banka kredisi kullanarak da ev sahibi olabilir, uzun vadeli olarak borcunuzu kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Bankaların faizsiz kısa dönem kredileri ise belirli bir birikimi olan kişiler için alternatif olarak eklenebilir. İyi bir kredi notu ve teminat olarak gösterebileceğiniz bir gayrimenkulle kolaylıkla faizsiz kredi kullanabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English