Son Dakika Haberler

Facebook'un Piyasa ve Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Deborah Liu: "Facebook Pay, kullanıcıların ödeme bilgilerinin güvenliğini ve korumasını sağlayarak ödeme işlemlerini daha kolay hale getirecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Facebook, şirketin platformları arasında ödeme yapmayı sağlayacak yeni dijital ödeme sistemi Facebook Pay'i duyurdu.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu hafta ABD'de kullanıma sunulacak yeni dijital ödeme sistemi, başlangıçta sadece Facebook ve Messenger platformlarında hizmet verecek.


Facebook Pay; bağış hizmetleri, oyun içi satın alma, etkinlik biletleri, Messenger'da kişiden kişiye yapılan ödemeler ve Facebook'ta bulunan işletmelerden ve sayfalardan yapılan satın alımlarda kullanılacak.


Şirketin yeni ödeme sisteminin gelecek süreçte, aralarında Instagram ve WhatsApp'ın da bulunduğu diğer platformlarda ve daha fazla ülkede hizmete sunulması planlanıyor.


Facebook'un duyurduğu yeni ödeme sisteminde kullanıcılar tercih ettiklerini ödeme yöntemini Facebook Pay'e tanımlayarak, ödeme gerektiren durumlarda ödeme bilgilerini tekraren girmek zorunda kalmayacak.


Yeni sistemde, ödeme geçmişlerini görüntüleme, ödeme metodlarını kontrol etme ve ayarları güncelleme tek bir panel aracılığıyla yapabilecek.


İlk süreçte ABD'de kullanıma sunulacak olan sistemde kullanıcılar, gerçek zamanlı olarak "canlı sohbet" aracılığıyla müşteri hizmetlerine ulaşabilecek.




- "Ödeme işlemlerini daha kolay hale getirecek"




Açıklamada görüşlerine yer verilen Facebook'un Piyasa ve Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Deborah Liu, yeni dijital ödeme sistemleri Facebook Pay'in şirketin platformları olan Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp'ta kullanıcılara rahat ve güvenli bir ödeme deneyimi sağlayacağını belirtti.


İnsanların alışveriş yapmak, bağış yapmak ve birbirlerine para göndermek için Facebook'un uygulamalarında ödemeleri kullandığını aktaran Liu, "Facebook Pay, kullanıcıların ödeme bilgilerinin güvenliğini ve korumasını sağlayarak bu ödeme işlemlerini daha kolay hale getirecek." ifadelerini kullandı.


Facebook Pay sisteminde ödemeler PayPal, Stripe ve dünyadaki diğer şirketlerle yapılan iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. PayPal'ın yanı sıra, sistem bilinen kredi kartı ve banka kartlarını da destekliyor.


Açıklamada, Facebook Pay'in hali hazırdaki finansal altyapının ve ortaklıklar aracılığıyla gerçekleştirildiği, Libra ağında çalışan uygulamalarla bir bağlantısının olmadığı vurgulandı.




- Biyometrik veriler saklanmayacak




Kart ve banka hesabı bilgilerini güvenli ve şifrelenmiş bir şekilde saklamayı vadeden Facebook Pay, dolandırıcılığa ve yetkisiz işlemlere karşı da tespit sistemi olarak hizmet verecek.


Kullanıcılar ödeme sisteminde para yollamak ya da ödeme yapmak için fazladan güvenlik talep etmeleri halinde isterlerse pin kodu, parmak izi ya da yüzlerini kullanabilecek ve şirket bu biyometrik verileri sisteminde saklamayacak.


Yeni ödeme sisteminin rahat, erişilebilir ve güvenli ticaret için yapılan çalışmaların bir parçası olacağı ve geliştirilmeye devam edileceği vurgulandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English