Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Evlat nöbeti tutan baba baygınlık geçirdi

Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine 4 yıldır hasret kaldığı oğlu için katılan Salih Gökçe, baygınlık geçirdi.

Evlat nöbeti tutan baba baygınlık geçirdi
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi, destek ziyaretleri ile sürüyor. Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelenler, oturma eylemi yapan ailelerle görüştü ve desteklerini bildirdi. 

Ziyaret sırasında, Ağrı'dan gelerek 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için oturma eylemine dahil olan baba Salih Gökçe duygulu anlar yaşadı. Gözyaşı döken ve baygınlık geçiren Gökçe'ye 112 Acil Sağlık ekipleri ambulansta müdahalede bulundu. Gökçe'nin durumuna üzülen Diyarbakır anneleri de gözyaşı döktü.

- "Annelerin feryadına kulak verilmeli"

Tatvan'dan gelen grup adına açıklama yapan Rıdvan Kökel, Tatvan gönüllüleri olarak çocukları dağa kaçırılan ailelerin acılarını paylaştıklarını, direnişlerini canı gönülden desteklediklerini söyledi.

Zulüm, acı, gözyaşı, nereden ve kimden gelirse gelsin, siyasi görüşüne, mezhebine, inancına bakmadan tepki göstereceklerini dile getiren Kökel, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olacaklarını belirtti. Kökel, şöyle konuştu:

"Burada bulunan fedakar annelerin arşa yükselen feryatları ve yürekleri dağlayan gözyaşları aslında uzun yıllar bu vatanda aynı kahrı ve çileyi çekmiş tüm annelerin feryadı oldu. Anneler evlatlarının dağlara götürülmesini istemiyor. Anneler dağa götürülen evlatlarına bir an önce kavuşmak istiyor. Buna kulak verilmeli. Hiçbir güç annelerin iradesine karsı koyamaz ve koymamalıdır. Kimi anneler mezar başında evlat, eş ve baba acısı çekiyor kimi de dağlarda ve bayırlarda evlatlarının akıbetini araştırıyor." 

Annelerin feryadına kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Kökel, vicdan sahibi herkesin bu acıyı yüreğinin derinliklerinde hissetmesi gerektiğini aktardı. "Bu annelerin bir an önce evlatlarına kavuşması için 82 milyonun seferber olması lazım. Artık ülkenin terör belasından kurtulmasının vakti gelmiştir." diyen Kökel, annelerin yüzünün gülmesini istediklerini belirtti.

Kökel, "Yüreği yanan bu annelerin haklı feryatlarına sonuna kadar katılıyor, Tatvan'dan gelen gönüllüler olarak hem bayrağımızın hem de annelerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz." dedi.

- 2 evladı PKK'lı teröristlerce katledilmiş

Bingöl'den gelen, aralarında şehit ve gazi ailelerinin de bulunduğu bir grup da oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Grupta yer alan Genç ilçesindeki kanaat önderlerinden Muhammet Selim Dinsever, 1993 yılında 2 oğlunun terör örgütü PKK mensuplarınca katledildiğini ifade ederek Diyarbakır annelerine destek için geldiğini söyledi.

"Şehit babasıyım, iki evladımı kaybettim. Allah bize de sabırlar versin. Terör acısını ilk önce ben çektim. Acısını biliyorum, Allah kimseye bu acıyı çektirmesin inşallah." diyen Dinsever, annelere sabırlı olmalarını tavsiye etti. Dinsever, "Sabrın sonu selamettir inşallah. Allah hayırlı bir kapı onlara açar. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etsin, vatanımızı bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Allah devletimize, milletimize, hükümetimize, ordumuza zeval vermesin. Onlara daima duacıyız." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English