EURO 2020'de şampiyon İtalya

Eklenme Tarihi: 12.07.2021 - 11:33

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finalinde İtalya ile İngiltere karşı karşıya geldi. 120 dakikası 1-1 biten mücadeleyi penaltılarda 3-2 kazanan İtalya, 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

EURO 2020’de şampiyon İtalya
İngiltere`nin başkenti Londra`daki Wembley Stadı`nda 60 binin üzerinde taraftarın tribünlerden takip ettiği final maçında, turnuvada ikinci kupasını hedefleyen İtalya ile şampiyonada ilk kez finale kalan İngiltere karşılaştı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan İngiltere, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sağ kanattan Kieran Trippier`in ceza sahasına yaptığı uzun ortayı iyi takip eden Luke Shaw, kale önü sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Milli formayla ağları ilk kez sarsan Shaw, 1 dakika 56 saniye ile şampiyona finallerindeki en erken gole imza atarak tarihe geçti.
35. dakikada orta sahada topla buluşan İtalyan oyuncu Federico Chiesa`nın üst üste attığı çalımların ardından ceza yayı bölgesinden yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
İtalya, ilk yarıda topa daha fazla oynayan taraf (yüzde 62) olmasına rağmen aradığı gol pozisyonlarını bulamadı ve İngiltere ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İtalya beraberlik golünü ikinci yarıda buldu. Maçın 67. dakikasında Bonucci skoru eşitleyen golü attı. Uzatmalara giden maçta eşitlik bozulmadı ve penaltı atışlarında mücadeleyi 3-2 kazanan İtalya Avrupa şampiyonu oldu.
Gök mavililer, rakibini 3-2 yenerek 53 sene sonra sonra Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. EURO 2020 finali öncesi İngiltere`nin başkenti Londra`da Wembley Stadı çevresi ve şehir merkezindeki Leicester Square`de taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandı. İngiliz polisi, şehir merkezindeki meydanda toplanan ve taşkınlık yapan kalabalığa müdahale etti, en az 2 kişiyi gözaltına aldı.
Taraftar zaman zaman polis barikatlarını zorladı, polise şişe attı. EURO 2020 final maçının oynanacağı Wembley Stadı`nın girişinde çok sayıda taraftar güvenlik bölgesini aşarak stada girmeye çalıştı. İngiliz polisi olayları kontrol altına almakta zorlandı.

Kaynak: