Son Dakika Haberler

Konya'da öğretmen, elektrik teknisyeni ve galericilik yapmış üç emekli, tandır böreği istedikleri eşlerinden "hayır" cevabını alınca börekçi açtı İş yeri sahiplerinden Değer: "Bir gün eşlerimizden tandır böreği yapmalarını istedik. Yapmayınca biz de kızıp üç arkadaş bu iş yerini kurduk" "Türkiye?nin farklı illerinden gelenler var. En son Rusya'ya gönderdik. Daha çok Avrupa ülkelerinden isteyenler oluyor, kargoyla gönderiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - AHMET AKBIYIK - Konya'da üç emekli, eşleri istedikleri tandır böreğini yapmayınca açtıkları iş yerinde börek yapıyor.

İş yeri sahiplerinden Ömer Faruk Değer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar galericilik yaptıktan sonra emekli olduğunu söyledi.

Emekliliğin tadını çıkarmayı planlarken, arkadaşı olan emekli matematik öğretmeni Mehmet Arıcı ile tandır böreği yemeyi istediklerini ifade eden Değer "Eve gidip hanımlara söyledik, yapmadılar. İkinci kez söyledik, yine yapmayınca oturup bu iş üzerine bir dükkan açmaya karar verdik ve burayı kurduk. Bizim gibi emekli olan elektrik teknisyeni Mehmet Uymaz da katıldı aramıza" dedi.

Kendisinin servis, Mehmet Arıcı'nın tandır, Mehmet Uymaz'ın da hamur ve hazırlama işlerine baktığını ifade eden Değer "Yiyenin tadı damağında kalıyor. İkinci gelişinde yakınlarını getiriyorlar. Sadece Konya değil, Türkiye'nin farklı illerinden gelenler var. En son Rusya'ya gönderdik. Daha çok Avrupa ülkelerinden isteyenler oluyor, kargoyla gönderiyoruz" diye konuştu.

İş yerini açtıktan sonra eşlerinin kendilerine bu işi yapamayacaklarını söylediğini belirten Değer, en iyisini başardıklarını, hatta eşlerini getirip onlara da ikram ettiklerini ve çok beğendiklerini dile getirdi.

Emekli öğretmen olan Mehmet Arıcı ise iş yerini açtıklarında bu konuyla ilgili hiçbir deneyimleri bulunmadığını, bir kadın işçiden yardım aldıklarını ve bugünkü başarıyı elde ettiklerini ifade etti.

Arıcı "Müşteriler yanıma gelip emekli öğretmen olduğumu öğrenince çok şaşırıyor. Ama biz bu işi severek yapıyoruz. Zaman zaman eşlerimiz de geliyor, ellerimizle yaptığımız böreklerden onlara da ikram ediyoruz" dedi.  

Emekli elektrik teknisyeni Mehmet Uymaz, insanların hayatı boyunca farklı meslekler yapabileceğini öğrendiğini söyledi.

İş yerine gelen müşteriler ise Değer, Arıcı ve Uymaz'ın hikayelerini öğrenince şaşırdıklarını belirtti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English