Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eskişehir'de Iraklı genç kızın kaybolmasıyla ilgili davanın görülmesine başlandı

Yurt dışına kaçmaya hazırlanırken sahte kimlikle yakalanan cinayet sanığı Amjed M.M, mahkemede hakkındaki suçlamayı reddetti

Anadolu Ajansı haberine göre;

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de geçen yıl eylül ayında kaybolan Iraklı Sally Ali Challab Al-Abbood'u evinde öldürüp cesedini parçalara bölerek mahalledeki çöp konteynerlerine attığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesi istenen sanığın yargılanmasına başlandı.


Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Amjed M.M. (28), tutuksuz sanıklardan kardeşi Asaad M.M, Ammeer M.M. ve Sarhan S.A'nın yanı sıra Sally'nin ailesi ile taraf avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanık Hasan A.A. ise mahkeme salonuna gelmedi.


Savunmasını yapan cinayet sanığı Amjed M.M, yakın arkadaşı Sally'yi öldürmediğini ileri sürerek, şöyle devam etti:


"Sally ile kaybolduğu gün buluşup evime gittik. Ben 2 aylığına eğitim için Malezya'ya gidecektim. Bu nedenle evimdeki eşyalarımı topluyordum. Sally de evi toplamaya yardım etti. Daha sonra bana yardım etmek için evde bulunan 8 kilogram kurban etini parçalamaya çalıştı. Evdeki malzemelerle eti parçalayamayınca benden etleri parçalayacak bir şey getirmemi istedi. Bunun üzerine evden ayrıldım. Bir dükkandan baltayı eve getirip Sally'ye verdim. Sally, baltanın sapının oynadığını ve tehlikeli olduğunu söyledi. Ben de baltayı aldığım dükkana iade ettim. Yerine de etleri parçalamak için testere aldım. Sally testereyi görünce gülerek onunla et kesilemeyeceğini söyledi. Vazgeçip etleri dolaba koyduk. Daha sonra beraber tavuk yemeği yaparak yedik. Ardından ben kedi ve köpeklere mama dağıtmak için evden çıktım. Çöp kutularının yanlarına yemek bıraktım. Eve döndükten sonra Sally arkadaşıyla bir kafede buluşacağını söyleyip evden çıktı. Kiminle buluştuğunu bilmiyorum. Gece telefonla aradım ama kendisine ulaşamadım. Sally benim arkadaşım, onu öldürdüğüm doğru değil. O yaşıyor."


Anne Leyla Naim Al-Abbood ise sanıkları önceden tanımadığını dile getirdi.


Kızının, kaybolmadan bir ay önce katil zanlısı Amjed M.M'nin yaptığı evlilik teklifini kabul etmediğini aktaran Al-Abbood, "Kızımın cep telefonu en son katil zanlısının evinden sinyal vermiş. Sanıktan şikayetçiyim. Benim iki kızım var. Onlara gözüm gibi bakıyordum. Sally'nin evden kaçmasını gerektirecek bir durum yok." dedi.


Sally'nin kız kardeşi Tabarek Ali Challab Al-Abbood da ablasının olay günü Amjed M.M. ile buluşmak için evlerinden ayrıldığını ifade ederek, "Ben de 'Bir aydır görüşmüyorsunuz neden buluşacaksınız?' diye sordum. Amjed'in kendisine önemli bir şey söyleyeceğini, görüşmek için çok ısrar ettiğini söyledi." ifadesini kullandı.


Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Temmuz'a erteledi.


Duruşma öncesi adliye önünde ellerinde Sally'nin fotoğraflarıyla basın açıklaması yapan kadın derneklerinin üyeleri ise davanın takipçisi olacaklarını bildirdi.


- Olay


Eskişehir'de 2 Eylül 2021'den itibaren haber alınamayan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood'un (19) kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, yurt dışına kaçmaya çalışan Amjed M.M. Kırklareli'nde, ona yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen kardeşi Asaad M.M. ve arkadaşı Ammeer M.M. ise Kocaeli'nin Gebze ilçesinde saklandıklarını evlerde yakalanmış, ardından tutuklanmıştı.


Polis ekipleri, yaklaşık 10 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip çok sayıda kişinin ifadesine başvurmuştu. Kent merkezindeki kanalizasyon, metruk binalar, park ve bahçelerin yanı sıra Porsuk Çayı ile kent çöplüğünde yapılan aramalardan herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı.


İddianamede, cinayet sanığı Amjed M.M. hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması, ona yardım ettikleri iddia edilen tutuksuz sanıklar kardeşi Asaad M.M, arkadaşları Ammeer M.M, Sarhan S.A. ve Hasan A.A'nın ise "suçluyu kayırma" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English