Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eskişehir'de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin servis şoförünün yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis aracının devrilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise yaralandığı olayda suçlu olduğu iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan servis şoförünün yargılanmasına başlandı.


3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mehmet İ. (28) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, kazada hayatını kaybeden Hüseyin Bayramoğlu (41) ve Zuhal Boz'un (28) yakınları ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.


Savunmasını yapan sanık, kazada kusuru bulunmadığını, otobüsün hareket aksamında arıza olduğunu öne sürerek, "Aracın ön takımları arızalıydı, araç sağa çekiyordu ve direksiyon kilitleniyordu. Patrona çok söyledim ama yaptırmadı. Alkollü değildim. Uyumadım da. Ben fırsat buldukça otobüsü kendim yaptırıyordum ancak yine bozuluyordu. Kazada araba sağa çekince kontrolü kaybettim ve kaldırıma çarptım. Otobüs devrildi. Şirket bana avukat gönderip 'otobüsün arızalarını söyleme' dedi. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.


Kazada yaralananlardan Ergin B. ise mahkemedeki ifadesinde, şoförün kusurlu olduğunu iddia ederek, "Sanığın kullanmış olduğu servisle işe gidiyordum. Otobüs hızlıydı. Birden sağa sola savrulduk. Kaldırıma çarptı ve yüksek bir ses duydum. Gözlerimi açtığımda otobüsün üzerime düşeceğini gördüm ve son anda kaçtım. Otobüs sonra düştü. Sanığı olay günü uykulu gördüm. Kazada sol omzumdan, sağ el bileğimden ve kaburgalarımdan yaralandım. Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.


Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Mehmet İ. idaresindeki 26 S 0283 plakalı otobüs, Eskişehir-Ankara kara yolunda otogar yakınında kontrolden çıkarak yol kenarındaki yönlendirme panosuna çarpıp devrilmiş, kazada Hüseyin Bayramoğlu (41) ve Zuhal Boz (28) hayatını kaybetmiş, 12 kişi ise yaralanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English