Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eskişehir'de bir işletme sahibi kadın kimsesiz çocuklar için örgü hırka kampanyası başlattı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir işletme sahibi kadın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü yurdunda kalan 0-3 yaş arası çocuklar için yelek ve patik kampanyası başlattı.


Çamlıca Mahallesi'nde tuhafiye işleten Mahide Çalışır bir süre önce Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü yurdunda kalan 0-3 yaş arası çocuklar için yelek ve patikler örmeye başladı.


İş yerine ip almak için gelen müşterilerini de çocuklar için örmeye teşvik eden Çalışır'a alışveriş yapmak için gelen kadınların yanı sıra çevresindeki kadınlara da destek oldu. Evlerinde çocuklar için örgü örenler, yaptıkları yelek ve patikleri Çalışır'a teslim etti.


Çalışır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ördüğü yelek ve patikleri yurtlarda kalan çocuklarla paylaşmayı arzu ettiğini ifade ederek şunları söyledi:


"Yün eli işi örmeye 10 yıl önce başladım. İplerle tanıştığım zamandan bu yana da örüyorum. Ördüklerimi yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızla paylaşmayı umut ediyordum. Bu fikrimi birkaç müşterimle paylaştığımda, onlar da aralarında konuşup diğer arkadaşlarına ve komşularına söylemişler. Ördükleri yelek ve patikleri bana getirdiler. 100'e yakın yeleğimiz oldu. Kütahya ve Bozüyük'teki müşterilerim ve akrabalarım da katkıda bulunmak istediler. Şu anda onlar da örüyorlar. İlerleyen zamanda bu sayının çoğalarak artacağını ümit ediyorum."


Örgü örmenin, üretmenin ve paylaşmanın güzel bir duygu olduğunu anlatan Çalışır, "Sosyal medya hesaplarımdan yelek yardımında bulunmak için ulaşıyorlar. İnşallah diğer illerdeki örmeyi ve paylaşmayı seven arkadaşlar da katılır. Bir yelek, bir yelektir. Yurtlardaki çocuklar da hepimizin çocukları. Onlar, ileride vatanımıza ve bizlere faydalı olmalarını istediğimiz çocuklar. Biz de belki yanlarında olamıyoruz ama bir yelekle onlara dokunmuş kadar hissediyorum kendimi. Bütün annelerin de böyle hissettiğini düşünerek bu yola çıktım." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English