Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkındaki FETÖ davasına devam edildi

Sanıklardan eski istihbaratçı Mehmet Barıner'in avukatı Özlem Barıner, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yaptı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da aralarında bulunduğu 3 sanığın, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.


Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Enver Altaylı ile Mehmet Barıner, tutuklu bulundukları cezaevinden video konferans aracılığıyla katıldı, tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou duruşmaya gelmedi.


Sanıklardan Mehmet Barıner'in avukatı Özlem Barıner, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmasında, müvekkili hakkındaki adli tıp raporlarının usulüne uygun alınmadığını savundu.


Altaylı'nın, ABD'deki Halkbank davasını manipüle etmesi için bir dönem İran masasında görev yapan istihbaratçı Mehmet Barıner'i yurt dışına çıkarmaya çalıştığı iddiasını kabul etmeyen Özlem Barıner, müvekkilinin yurt dışına kaçma ihtimalinin bulunmadığını öne sürdü.


Özlem Barıner, "Aynı zamanda eşim olan müvekkilim akşam yemeği için masaya oturduğumuz sırada gelen polislere teslim oldu. Böyle kaçma ihtimali mi olur?" diye konuştu.


Müvekkilinin, Reza Zarrab hakkında araştırma yaptığı iddiasını da reddeden Özlem Barıner, bu durumun savcılık tarafından tanık ifadelerinden yola çıkılarak ortaya atıldığını, böyle bir araştırma yapsa dahi bunun müvekkilinin suçlu olduğunu göstermediğini savundu.


Avukat Barıner, müvekkilinin Halkbank davası için yurt dışına çıkarılmak istendiği iddiasını ortaya atan gazetecinin davada tanık olarak dinlenilmesini talep etti.


Özlem Barıner, "İddianamede müvekkilime yönelik casusluk suçlamasına da terör örgütü üyeliği suçlamasına da dayanak olacak bir delil yok. Müvekkilim ne kaçıyordu ne de casusluk yapıyordu. Beraat talep ediyoruz." diye konuştu.


Avukat Barıner'in beyanının ardından söz alan sanık Enver Altaylı, yüz yüze savunma yapmak istediğini ifade ederek, davanın yarınki celsesinin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülmesini talep etti.


Talebi kabul eden mahkeme heyeti, davanın Sincan'da görüleceğini belirterek duruşmayı tamamladı.


- İddianame


İddianamede sanıklardan eski istihbaratçı Mehmet Barıner'in FETÖ mensubu olduğu, örgütsel faaliyetlerini görev yaptığı dönemde de sürdürdüğü ve 1 Aralık 2016'da kamu görevinden ihraç edildiği bildirilmişti.


Mehmet Barıner'in, Altaylı'nın damadı Metin Can Yılmaz ile üniversiteden tanıştığı belirtilen iddianamede, Altaylı ve Yılmaz'ın, Barıner'i yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları, Barıner'in yurt dışına çıkarılmasıyla ABD'deki Halkbank davasının manipülatif şekilde etkilenmesinin amaçlandığı anlatılmıştı.


Barıner'in yurt dışına çıkarılması için temas kurulan tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou ise iddianamede, örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmekle suçlanmıştı.


- Altaylı için 42 yıl 6 aya kadar hapis istendi


Savcı, esas hakkındaki görüşünde Altaylı'nın "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 30 yıldan 42 yıl 6 aya kadar, Barıner'in ise "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 22 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapis cezası isterken sanık Seda Chamatzoglou'nun beraatini talep etmişti.


Daha önce bu davada sanık olan Metin Can Yılmaz'ın dosyası ise ayrılmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English