Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eski Bakan Fikret Ünlü için TBMM'de cenaze töreni

Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Eski Bakan Fikret Ünlü için TBMM’de cenaze töreni
Törene, Ünlü'nün ailesinin yanı sıra, Geçici TBMM Başkanı Celal Adan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM başkanlarından Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Hikmet Çetin, Köksal Toptan, TBMM Başkanvekilleri Levent Gök, Mithat Sancar,  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM grup başkanvekilleri, siyasi partilerin genel başkan yardımcıları, eski bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri katıldı. 

Meclisteki törende, Ünlü'nün naaşı, polislerin omzunda taşınarak katafalka konuldu. Fikret Ünlü'nün özgeçmişinin okunmasının ardından dua edildi. Ünlü'nün naaşının cenaze aracına konulmasının ardından törene katılanlar, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Fikret Ünlü'nün cenazesi, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, yarın cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, cenaze töreni öncesinde, Mecliste Ünlü ailesi ile görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu. 

Kargara'da (Güneyyurt) 1943 yılında doğan, ilk öğrenimini Güneyyurt İlkokulu'nda tamamlayan Fikret Ünlü, 1963-1964 yılları arasında Ereğli İvriz İlköğretmen Okulu'nda okudu.

1967 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümünden mezun olan Ünlü, Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulunda görevler aldı. Bunun yanında Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile Bakan Müşavirliği görevlerinde bulunan Ünlü, 1983 yılında memurluktan istifa ederek siyasete atıldı.

Sosyal Demokrasi Partisi ve Sosyaldemokrat Halkçı Partisinde önemli çalışmalarda bulunan Ünlü, 1991 seçimlerinin ardından başbakan başdanışmanı olarak görev aldı. 1995-1999 yılları arasında yapılan genel seçimlerde Demokratik Sol Partiden (DSP) Karaman milletvekili seçilerek TBMM'ye giren Ünlü, Bülent Ecevit'in başbakanlığında kurulan 56 ve 57. hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı.

Ünlü, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English