Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eşini öldürüp 10 yıl kaçan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Osman Biçer'in eşini öldürmeden önce suça karar vererek, hazırlık yaptığını ve uyguladığını belirtti

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Eşini öldürüp gömdükten sonra kayıp başvurusunda bulunan Osman Biçer'in, 10 yıl sonra açılan davada, "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.


Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Osman Biçer, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Maktul Güldane Biçer'in ailesi ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.


Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Osman Biçer, "Olay sabahı Büyükçekmece'ye gittik. Tarla gibi bir yerde indik, bir süre tartıştık. Yerde bıçak vardı, birden bıçağı vurdum ancak neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Maktulü öldürmek amacıyla oraya götürmedim. Orada bulduğum kürekle toprağı kazdım, maktulü oraya gömdüm." diye konuştu.


Olayın ardından eşinin kaybolduğuna dair başvuru yaptığını ve 2013'te de boşandığını anlatan Biçer, pişman olduğunu söyledi.


Maktul Güldane Biçer'in babası Ali Osman Yılmaz da sanığın kızını dövdüğünü, bu olaydan 10-15 gün sonra da kızının kaybolduğunu, sanığın yalan söylediğini belirterek, şikayetçi oldu.


Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın eşini öldürmeden önce suça karar vererek, hazırlık yaptığını ve uyguladığını belirtti.


Sanık Biçer'in eşinin kendisini aldattığını veya kendisine kötü davrandığına dair savunmalarının inandırıcı olmadığı ifade edilen mütalaada, bu durumun herhangi bir delile dayanmadığı ve sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının söz konusu olamayacağı kaydedildi.


Mütalaada, sanık Osman Biçer hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına istendi.


Mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için sanık ve avukatına süre vererek, duruşmayı erteledi.


Duruşma sonrasında konuşan maktulün babası Ali Osman Yılmaz, Türk adaletine güvendiğini ve sanığın en ağır cezayı almasını istedi.


- İddianameden


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Osman Biçer'in kendisini aldattığını düşündüğü eşi Güldane Biçer'i öldürme planı yaptığı, Büyükçekmece'de bir tarlaya giderek gömülecek yeri araştırdığı, 17 Eylül 2011'de de yanına yedek eşya ve mutfaktaki ekmek bıçağını alarak "iş bakma" bahanesiyle eşini de yanında götürdüğü anlatılıyor.


Sanığın, eşini burada bıçakla öldürdüğü, sonra akrabalarını arayarak ulaşamadığı eşinin kendisini terk ederek sevgilisiyle kaçtığını söylediği ifade edilen iddianamede, kayıp başvurusu yapan sanığın daha sonra kazma kürek alarak tekrar olay yerine gidip eşini gömdüğü kaydediliyor.


İddianamede, maktul Güldane Yılmaz'ın 10 yıl boyunca kayıp olarak arandığı ancak bulunamadığı, geçen süre zarfında hiçbir resmi işlem yapmadığının tespiti üzerine sanığın maktulü öldürmüş olduğu şüphesiyle soruşturma yapıldığı ifade edilerek, sanık Osman Biçer'in 2013'te maktulden boşandığı ve yeniden evlendiği aktarılıyor.


Sanık Osman Biçer'in gözaltına alındığında maktulü öldürdüğünü itiraf ederek gömdüğü yeri gösterdiği belirtilen iddianamede, sanık Osman Biçer'in "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English