Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eşini öldürdüğü iddia edilen kocanın yargılanmasına devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Avcılar'da, tartıştığı eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla Hasan Deligözoğlu'nun ‘'eşini kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.


Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Deligözoğlu ile tarafların avukatları katıldı.


Duruşmada, maktul Ayten Deligözoğlu'nun ailesi de hazır bulundu.


Söz verilen müşteki Sultan Gültepe, olayda hayatını kaybedenin kardeşi olduğunu, kız kardeşinin sanık olan eşi tarafından hem fiziksel, hem de sözlü şiddet gördüğünü anlattı.


Gültepe, ‘'Sanık kardeşime çocukları göstermeyeceğini, kardeşlerini öldüreceğini söyleyerek baskı altında tutuyordu. Kız kardeşim bana bu şekilde anlattı. Kız kardeşim bana ‘abla ben çocuklarımı bırakamam, beni çekip vursa da çocuklarımı bırakamam' diyordu. Kız kardeşim öldüğünde bile gözünün ve bacağının biri mordu. Kız kardeşime ölmeden önce bile işkence uygulamış. Sanık 3 yaşındaki çocuğunun eline sussun diye silahını vermiş. Kardeşim bu duruma itiraz edince ‘o erkek çocuğu alışsın, öğrensin' demiş. Şikayetçiyim.'' diye konuştu.


Mahkeme Başkanı Meral İzgi, duruşmada tanık olarak dinlenecek çocuğun yaşı küçük olduğundan avukatlar dışındaki herkesi salondan çıkarttı.


Duruşmada tanık olarak dinlenen 11 yaşındaki M.D, annesinin elindeki silahla babasına bir şeyler söylediğini, annesinin kendisine "odana geç" dediğini ve odasına geçerek uyuduğunu söyledi.


Daha sonra silah ve babasının seslerine uyandığını anlatan tanık M.D, annesinin koridorda yerde yattığını gördüğünü, şu anda halasıyla kaldığını, olaydan sonra dayılarıyla, anneannesiniyle ve teyzeleriyle hiç görüşmediğini, babasıyla cezaevinde görüştüğünü, babasıyla bu olayla ilgili konuşmadığını belirtti.


Söz alan müşteki Sultan Gültepe de çocuklarla görüşmek istediklerinde telefonlarının engellendiğini, çocukların kendileriyle görüştürülmediğini aktardı.


Müştekilerin avukatı Hasret Adıgüzel, sanığın önceki celsede beyanında kanlı giysilerini avukatına verdiğini ve ondan çöpe atmasını istediğini, avukatın da bu giysileri attığını söylediğini hatırlatarak, bu avukatın dinlenmesini ve hakkında suç delillerini yok etmek suçundan suç duyurusunda bulunulmasını ve olayın meydana geldiğini evde yaşayan çocukların, gelişimleri için koruma altına alınmasını talep etti.


Tutuklu sanık Hasan Deligözoğlu da çocuklarının dışlandığını, bu yüzden çocuklarıyla müştekilerin görüşmesini istemediğini, çocuklarının eğitimlerini aldığını, bir eksiklerinin olmadığını ifade ederek, "Koruma kararı talebinin reddini istiyorum. Ben suçsuzum, eşimi öldürmedim. Tahliyemi istiyorum, çocuklarımın yanında olmak istiyorum." dedi.


Mahkeme heyeti, tarafların müşterek çocukları hakkında sosyal inceleme yapılması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne yazı yazılmasına, kanlı kıyafetlerle ilgili ilgisi bulunduğu iddia edilen avukatın bir sonraki celse dinlenmesine ve tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.


- İddianame


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Aralık 2018'de Avcılar'daki evinde maktul Ayten Deligözoğlu'nun koridorda başından vurulmuş halde polise yapılan ihbar sonucunda bulunduğu, maktulün kardeşi müşteki Murat Adıgüzel'in polise, kendisini arayan eniştesi sanık Hasan Deligözoğlu'nun ablasını öldürdüğünü söylemesi üzerine olay yerine gittiğini söylediği aktarıldı.


İddianamede, olayla ilgili alınan raporda, maktul Ayten Deligözoğlu ile sanık Hasan Deligözoğlu'nun her iki elinde de atış artığına rastlanmadığının tespit edildiğine vurgu yapılarak, eldivenle yapılan atışlarda elde atış artığının bulaşmayacağının değerlendirildiği kaydedildi.


Sanığın maktulü öldürdüğü şüphesinin bulunduğu ifade edilen iddianamede, bu nedenle sanık Hasan Deligözoğlu hakkında "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "ruhsatsız silah bulundurma veya kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English