Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eşini benzin dökerek yakan kocanın yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Tuzla'da eşini benzin dökerek yaktığı iddia edilen kocanın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Gönül Çalışkan ile tutuklu sanık Salih Çalışkan katıldı. Gönül Çalışkan'ın duruşmaya maske ve eldivenle katıldığı görüldü.

 

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Salih Çalışkan, olay günü eşinin yanına konuşmak amacıyla gittiğini belirterek, "Boşanma davamız sürüyordu. Çocuklarımı göremiyordum. Eşim beni adam yerine koymuyordu. Çocuklarımı görmek için etraflarında dolandığım zaman beni polise şikayet ediyordu. İfade vermek zorunda kalıyordum. Her şey üstüme geliyordu. O gün ne olduğunu ve nasıl olduğunu hatırlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Muhammet Öz'ün, "Eşinin üzerine benzin mi döktün? Zarar verme kastın yoktu da neden yaptın?" sorusu üzerine Çalışkan, şunları söyledi:

"Olay günü işe gidecektim. Konuşmak için eşimin yanına gittim. Planlı bir olay değildi. Eşime zarar verme kastım da yoktu. Kendime zarar verme kastım vardı. Benzini bu yüzden yanıma aldım. Eşimi görünce konuşmak istedim. O 'imdat' diye bağırınca ben de bir an panikle benzini üstüne savurdum ve çakmağı ateşledim."

Müşteki Gönül Çalışkan da olay günü işe gitmek üzere evden çıktığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Evin yakınında bir inşaat vardı. Orada saklanmış beni beklemiş. Beni görünce 'Ben senin yanına bırakmayacağımı söylemiştim' diyerek saldırdı. Sonra şişe içindeki benzini üzerime döktü. Kaçmaya çalıştım. Beni darp ederek yere düşürdü. Saçlarımın arasını açarak 'Biraz da buraya dökeyim' diyerek çakmağı çaktı. Çevreden görenler beni kurtardı. Sanık bu olayı planlamıştır. Şikayetçiyim."

- "Benzin silah olarak kullanılmıştır"

Tanık Hasan Doğan, işe gittiği saatlerde bir çığlık sesi duyduğunu anlatarak, "Sese döndüm, bir kadını bir adamla konuşuyor sandım. O sırada adam çakmağı çaktı ve kadın alev topuna döndü. Üzerine atladım, söndürmeye çalışırken sanık elinde bir pet şişesi ile daha geliyordu. Tekrar kadını yakacağını düşündüm ve üzerine yürüdüm" ifadelerini kullandı.

Gönül Çalışkan'ın avukatı Mehmet Zahir Kızılay, şikayetlerini yineleyerek, "Sanık eylemini planlı bir şekilde yapmıştır. Burada benzin silah olarak kullanılmıştır. Mahkemenin bu şekilde değerlendirmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Öz, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olayın yaşandığı 4 Nisan'da müşteki ile sanığın evli oldukları ancak yaklaşık 4 aydır ayrı yaşadıkları belirtiliyor.

İddianamede, suç tarihinde Gönül Çalışkan'ın, Aydıntepe Mahallesi 100. Yıl Caddesi'nde yaya olarak işe gittiği sırada, eşinin kendisini bir süre takip ettiği, daha sonra yakalayarak yüzüstü yere yatırdığı ve yanında pet şişede getirdiği yanıcı maddeyi kafasına ve vücuduna döktükten sonra çakmağını çıkararak ateşlediği anlatılıyor.

Doktor raporunda Gönül Çalışkan'ın yaşamını tehlikeye sokacak ve basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı kaydedilen iddianamede, sanığın Gönül Çalışkan'ı "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs" ettiği gerekçesiyle 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor.

- Adliye çıkışında eylem

Bu arada Esen Yalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi bir grup kadın, duruşmanın ardından adliye önünde eylem yaptı. 

"Kadın şiddetine karşı adil yargılanma istiyoruz" yazılı pankart açan grup üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English