Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eşini balkondan itip ölümüne neden olan sanığın davasında karar

Cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanığın, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ile tedavi altına alınması kararlaştırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta öğretmen eşi Sevde Gürler'i balkondan iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık Bahadır Gürler, cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle hakkında ceza verilmesine yer olmadığı kararı verildi.


Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı.


FETÖ soruşturması kapsamında çalıştığı kamu kurumdan ihraç edilen tutuklu sanık Bahadır Gürler ise hastanede tedavi altında olduğu için duruşmaya katılmadı.


Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden, 20 Ocak 2020 tarihli raporun mahkeme dosyasına geldiği ve söz konusu raporda sanığın hastanede koruma altında olması gerektiği belirtildi.


Mahkeme heyeti, sanık Bahadır Gürler'in cezai ehliyeti olmadığı anlaşıldığından hakkında ceza verilmesine yer olmadığı kararı verdi.


Sanığın koruma ve tedavi amaçlı olarak hakkında güvenlik tedbiri uygulanması ve yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ile tedavi altına alınmasına karar veren heyet, Gürler'in yerleştirildiği kurumun sağlık kurulunca düzenlenecek raporla toplum açısından tehlikeliliğinin ortadan kalktığı veya önemli ölçüde azaldığının belirlenmesi halinde mahkeme kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti.


- İddianameden



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, çiftin 2015'te evlendiği, 28 Eylül 2018'de sanığın kendisini aldattığı şüphesiyle eşiyle tartışıp balkondan korkuluklara ittiği, komşularının balkondan çifti gördüğü ve uyardığı anlatılmıştı.



Maktul Gürler'in eşinin psikolojik sorunları olması nedeniyle komşularını çağırdığı kaydedilen iddianamede, sanığın eşini aşağıya doğru itmeye devam ettiği ve maktulün balkondan düşerek öldüğü belirtilmişti.



İddianamede, sanık Bahadır Gürler'in "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.


Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, sanık Bahadır Gürler'in "eşini kasten öldürme" suçunu işlediğinin sabit olduğunu ifade etmişti.


Mütalaada, Adli Tıp Kurumundan alınan raporlar kapsamında, sanığın üzerine atılı suç bakımından akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığını, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığını ifade eden savcı, sanığın cezalandırılmasına yer olmadığına karar verilerek, akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını istenmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English