Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzurum Valisi Okay Memiş üniversitelilerle söyleşiye katıldı

Vali Memiş: "Hukuk müşaviri olmamın sebebi, ülkemizin içinde bulunduğu FETÖ ile mücadeledir. Genel müdür yardımcısıyken şu anda birçoğu ihraç olan meslektaşlarımın iftirasına maruz kaldım. Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ismi olan insanlardan birisiyim" "O dönemde bize atılan iftiraların, iftira olduğunu ispat ettik ve 17-25 Aralık olduğunda devlet bizi çağırdı. Çünkü FETÖ'cü olmadığımızın tek delili bize atılan iftiralardı. O saatten sonra bakan yardımcısı ve sonunda da vali oldum. Hiç

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, "Hukuk müşaviri olmamın sebebi, ülkemizin içinde bulunduğu FETÖ ile mücadeledir. Genel müdür yardımcısıyken şu anda bir çoğu ihraç olan meslektaşlarımın iftirasına maruz kaldım. Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ismi olan insanlardan birisiyim." dedi.


Atatürk Üniversitesince Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kariyer Sohbetleri" programına katılan Vali Memiş, öğrencilikten bürokratlığa uzanan öyküsü ve deneyimleri üzerine söyleşi yaptı.


Okay Memiş, öğrencilik yıllarında futbol oynadığını ve bu yüzden hep futbolcu olmak istediğini söyledi.


Lise ve üniversitede çok iyi İngilizce öğrenemediğini ifade eden Memiş, "Hocamız yoktu, her zaman futbol oynardık. Bu sayede futbolum gelişti. Bizim zamanımızda oyuncak diye bir şey yoktu. Zaten köyde yaşayan çocuğun oyuncak ihtiyacı olmaz. Oyuncağımız ağaçlar ve top sahalarıydı. Plastik top bulduk mu, öp başına koy." diye konuştu.


Memiş, samimiyete çok inandığını belirterek, dürüst olmaya ve çaba göstermeye çalıştığını dile getirdi.


Çalışmanın önemine değinen Memiş, "Eğer çok çalışır ve çaba gösterirseniz, birileri sizin hakkınızı yese de Allah sizin önünüzü açar. Tek başına iyi niyetli olmanız da yeterli değil. Size karşı iftiralar, kumpaslar olabilir ama sizin vicdanınız rahat olsun. Anayasal değerlere sahip olup kamu kaynağını düzgün kullanarak kul hakkı yemezseniz başarılı olacağınızdan hiç şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.


Geçmiş yıllarda birtakım sorunlarla karşılaştığına dikkati çeken Memiş, önündeki engellerle yılmadan mücadele ettiğini aktardı.


İftiralarla önünün kesilmeye çalışıldığını anlatan Memiş, şunları kaydetti:


"Hukuk müşaviri olmamın sebebi, ülkemizin içinde bulunduğu FETÖ ile mücadeledir. Genel müdür yardımcısıyken şu anda birçoğu ihraç olan meslektaşlarımın iftirasına maruz kaldım. Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ismi olan insanlardan birisiyim. O dönemde bize atılan iftiraların, iftira olduğunu ispat ettik ve 17-25 Aralık olduğunda devlet bizi çağırdı. Çünkü FETÖ'cü olmadığımızın tek delili bize atılan iftiralardı. O saatten sonra bakan yardımcısı ve sonunda da vali oldum. Hiç yılmadık ve prensiplerimizden, anayasal ilkelerden taviz vermedik. İftira atıldığında bizimle sohbet etmeyen arkadaşlar, daha sonra kutlamak için sıraya girdiler. Onun için rüzgara kapılmamak gerekiyor."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English