Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzincan'daki Ergenekon davasının müştekisine FETÖ'den hapis

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'daki Ergenekon davasının müştekisi Ahmet Demir, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak, iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan, kentteki Ergenekon davasının tek şikayetçisi Ahmet Demir ve diğer 5 sanık ile müştekilerden dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner katılmadı. Duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.


Esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini belirten cumhuriyet savcısı, sanıklardan Ahmet Demir, Yasin Güllü ve Hüseyin Rıdvan Güllü'nün "yalancı tanıklık" yaparak mağdur ile müştekilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasına neden olduğunu belirtti.


Savcı, bu kişilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak", "yalan tanıklık" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından cezalandırılmasını, diğer 3 sanık için de beraat kararı verilmesini talep etti.


Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan Cihaner'in avukatı ise sanıklara ceza indirimi uygulanmaması ve alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini istedi.


Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Demir'i "silahlı terör örgütüne üye olmak"tan 10 yıl, "iftira"dan 2 yıl 6 ay, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak"tan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.


Mahkeme heyeti, diğer 5 sanık yönünden beraat kararı verdi.


- Olayın geçmişi


Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin kentteki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sonucu, 2009'da dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında "müşteki" sıfatıyla yalancı tanıklık yaptığı öne sürülen Ahmet Demir ve diğer 5 sanık hakkında dava açılmıştı.


İddianamede, sanıkların "FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "yalancı gizli tanıklık yapmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından da cezalandırılması istenmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English