Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ermenistan'da muhalefetin başbakan adayı Manukyan'a soruşturma

Manukyan'a yurt dışı çıkış yasağı getirildi Başbakan Nikol Paşinyan, muhalif Aydınlanmış Ermenistan Partisi Başkanı Edmon Marukyan ile görüştü Genelkurmay Başkanlığı görevi için 4 aday üzerinde istişarelerin yapıldığı iddia ediliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERİVAN (AA) - Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası için muhtıra vermesinin ardından başlayan siyasi krizin çözümü için hükümet ile muhalefet uzlaşı arayışlarına devam ediyor.


Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Paşinyan, parlamentoda yer alan muhalif Aydınlanmış Ermenistan Partisi Başkanı Edmon Marukyan ile görüştü.


Erken parlamento seçimi konusunun ele alındığı görüşmede Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınması yönündeki kararının seçim konusuyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti.


Paşinyan ve Marukyan, ülkede oluşan siyasi krizin çözümü için istişarelere devam etme konusunda anlaştı.


Marukyan ise Başbakan ile görüşmesine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Paşinyan'a Genelkurmay Başkanı meselesini erken seçim sonrası ele almayı önerdim." ifadesini kullandı.


"Başbakan bu iki konuyu ilişkilendirmiyor ancak biz bunları ilişkilendiriyoruz." diyen Marukyan, şimdilik hükümet ile herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ve istişarelerin devam edeceğini söyledi.


Marukyan, "Ülkenin siyasi krizden çıkması gerekiyor. Bunun için de erken parlamento seçiminin yapılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.


- Genelkurmay Başkanlığı için 4 aday konuşuluyor iddiası


Ülke basınında çıkan haberlerde, Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ın görevden henüz ayrılmadığı belirtildi.


Hükümet içinde ise Genelkurmay Başkanlığı için 4 aday üzerinde istişarelerin devam ettiği öne sürüldü.


- Eski Cumhurbaşkanı'nından "erken seçime katılacağım" açıklaması


Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, ülkede erken parlamento seçimi yapılması için Başbakan Paşinyan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.


Yapılması halinde erken seçimde aday olacağını belirten Koçaryan'ın bu açıklaması, eski Cumhurbaşkanı'nın siyasi parti kurmak gibi bir niyetinin olmadığı şeklinde yorumlandı.


- Hakkında soruşturma açılan muhalefet liderinden "Paşinyan gidecek" açıklaması


Ermenistan Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, ülkedeki anayasal düzenin zorla değiştirilmesi çağrıları yaptığı gerekçesiyle muhalefetin Başbakan adayı ve Vatanı Kurtarma Hareketi Başkanı Vazgen Manukyan hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.


Açıklamada ayrıca Manukyan'a yurt dışı yasağı getirildiği ifade edildi.


Manukyan ise konuya ilişkin açıklamasında, "Tüm suçlamaların, siyasi nedenleri var. Gözaltına alınıp alınmamam önemli değil. Hareketimiz mücadeleye devam edecek, Paşinyan da gidecek." ifadesini kullandı.


- Ermenistan'da Paşinyan'ın istifası için muhtıra


Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat'ta Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak Paşinyan'a muhtıra vermişti.


Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu.


Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan'ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı.


Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelemişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English