Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ermenek Kaymakamlığından özel maden ocağında çalışan işçilerin eylemine ilişkin açıklama:

"Kendilerine eylemlerinin yasa dışı olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde defalarca uyarı ve ikaz yapılmasına rağmen işçiler önce barikatları yıkıp daha sonra güvenlik kuvvetlerine mukavemet göstermişlerdir" "Müdahale esnasında bazı güvenlik görevlilerimiz hafif şekilde yaralanmış, eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alınmış olup, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemleri sürdürülmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KARAMAN (AA) - Ermenek Kaymakamlığından, ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan özel maden ocağında çalışan işçilerin Ankara'ya yürüyüşüne izin verilmemesine ilişkin açıklama yapıldı.


Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde dün maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan maden işçilerine "İkinci kez güvenlik kuvvetlerince saldırı gerçekleştiği" iddiası üzerine kaymakamlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"25.11.2020 günü ilçemiz Güneyyurt beldesinde maaş ve tazminatlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yapan maden işçileri, Karaman Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun il genelinde her türlü etkinliğin yasaklandığına dair almış olduğu karara rağmen, önce Ermenek merkezine daha sonra Mersin ili Mut ilçesi ve müteakibinde Ankara'ya yürüyüş yapmak için Güneyyurt beldesi ana cadde üzerinde toplandıkları, izinsiz olarak yürüyüşe geçeceklerinin öğrenilmesi üzerine yürüyüşlerini engellemek maksadıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.


Kendilerine eylemlerinin yasa dışı olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde defalarca uyarı ve ikaz yapılmasına rağmen işçiler önce barikatları yıkıp daha sonra güvenlik kuvvetlerine mukavemet göstermişlerdir. Bunun üzerine olaya müdahale edilmiş, müdahale esnasında bazı güvenlik görevlilerimiz hafif şekilde yaralanmış, eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alınmış olup, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemleri sürdürülmektedir. Ayrıca ilçemizde sözde sıkıyönetim ilan edildiği iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English