Son Dakika Haberler

Erik Nasıl Kurutulur?

Erik kuru ve yaş haliyle sevilen bir meyvedir. Bahar aylarında yetişmektedir. Yaş erik meyve olarak tüketildiği gibi kompostası ve marmelattı da yapılmaktadır. Kurutulduğunda daha farklı bir lezzet eklenmektedir. Kuru hali kuruyemiş gibi tüketildiği gibi keklerin ve çeşitli tatlıların içine de konulmaktadır. Kurunun lezzetini tadanlar erik nasıl kurutulur sorusunu sorarlar. Eriğin içeriğinde E, A ve B vitaminler vardır.

Yaş eriğe göre kuru erik biraz daha fazla kalori taşır. Bundan dolayı kaloriyle başı dertte olanlar sınırlı tüketmelidir. Eriği kurutmanın iki farklı yöntemi vardır. Bunlardan birincisi fırında, ikincisi güneşte kurutmadır. Fırında kurutma işlemi bir günde tamamlanır. Fakat eriklerin saatlerce fırında pişmesi gerekir. Fazlaca elektrik harcadığından biraz maliyetli olacaktır. Güneşte biraz daha zaman alır. Fakat daha organik olduğundan güneşte kurutma tercih edilmelidir.

Fırında Erik Nasıl Kurutulur?
Fırında erik kurutmak için gerekli olan malzemeler:
 
  • İstenilen kadar erik
  • Tepsi için yağlı kağıt
  • Buzdolabı poşeti

Güzelce yıkanıp ayıklanan erikler ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir. Ayıklanan ve ikiye bölünen eriklerin kabuklu kısımları yağlı kağıda temas edecek şekilde dizilir. Birbirlerine hiç değmeyecek şekilde erikler tepsiye dizilir. Hazırlana tepsi 200 derecelik fırına verilir. Ortalama 4 saat erikler pişirilir. Pişirirken eriklerin yanmaması için ara ara kontrol edilmelidir. 4 saat sonra piştiğine emin olduktan sonra fırın kapatılır. Erikler 8 saat kadar fırın içinde soğumaya bırakılsın. Soğuyan erikler tek kullanımlık olacak şekilde buzdolabı poşetlerine konulup derin dondurucuya kaldırılır.


Elma Nasıl Kurutulur?
Elma meyveler arasında genellikle herkes tarafından sevilir. Elmayı çok fazla sevenler yaz kış hep yemek isterler. Uzun süreli muhafaza etmek ve lezzetini artırmak için elma nasıl kurutulur olduğu öğrenilmelidir. Elmanın kurutulup uzun süreli kullanılabilmesi için iki yöntem vardır. Bunlar fırında ve güneşte kurutmadır. Her İki yöntem de oldukça basittir. Dileyen ikisinden birini seçebilir. Ekonomik olmasını ve daha doğal yollardan kurutmak için tavsiye edilen güneşi değerlendirmektir. Fırında kurutma uzun zaman aldığından maliyeti yüksektir.


Fırında Elma Nasıl Kurutulur?
Fırında elma kurutmak için elma, limon suyu, yağlı kağıt ve fırın lazım. Elmalar güzelce yıkanıp dilimlenir. Kabuğunu soymak veya çekirdeklerini çıkarmak tercihe bağlıdır. Kabuklu olması daha faydalı olduğundan soyulmaması tavsiye edilir. 1 su bardağı limonla bir litre sudan oluşturulan karışıma elma dilimleri atılır. Kararmaması için 10 dakika bekletilir. Yağlı kağıt tepsiye yayılır. Elma dilimlerinin kabukları kağıda gelecek ve birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir.
90 derecelik fırına verilir. 1 saat kadar piştikten sonra elma dilimleri ters yüz edilir. Diğer tarafları da 1 saat pişirilir. Elmalar yanmaya başladıysa süre kısaltılabilir. Fırından çıkarılan elmalar soğuduktan sonra yenmeye hazırdır.

Kaynak; https://www.nasilneyapilir.com/elma-nasil-kurutulur-elma-kurusu-nasil-yapilir
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English