Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ereğli Belediyesi'nden özel günde anlamlı açılış

Ereğli Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Ulu Cami Önü Devlet Bahçeli Meydanı’nda yapımı tamamlanan Şehit Aileleri Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ereğli Belediyesi’nden özel günde anlamlı açılış
Açılışa Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Jandarma ve Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Hamit Köşe, Ereğli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan, Şehit aileleri, gaziler, Siyasi Partilerin Belediye Başkan Adayları, STK Temsilcileri, Oda ve Birlik Başkanları, Kurum Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzel bir şiir eşliğinde açılış konuşmasını yapan Ereğli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan: “Başta Belediye Başkanımız Özkan Özgüven olmak üzere Başkan Yardımcılarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize ve bu binada emeği olan herkse yürekten teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde böyle güzel bir açılış programından bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Şehit Aileleri Derneği binasının Ereğli’mize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun inşallah” şeklinde konuştu.



Edilen duanın ardından söz alan Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Hamit Köşe, “Böyle güzel bir Şehitler Derneği olarak Türkiye’de bir ilk olan bu hizmetin açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu ülkeyi bize yurt kılan Şehitlerimize sahip çıkmak çok değerlidir, böyle bir Belediye Başkanına ve Dernek Başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Öncelikle böyle güzel bir bina için Belediye Başkanımıza ve ekibine, Dernek Başkanımıza, Katılımlarınızdan dolayı siz değerli Ereğli halkına teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış programında düşüncelerini dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Özgüven, “Bugün anlamlı bir gün 104 yıl önce yazılan bir destanın, dünya tarihine kazınan bir zaferin yıldönümü, Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere vatan uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu özel günde anlamlı bir hizmetin açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Görev süremiz boyunca vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın bizlere emanetleri olan ailelerinin, gazilerimizin her zaman yanlarında olduk. 5000 tane hemşehrimize Çanakkale’yi, o kutsal toprakları ziyaret etme imkanı sunduk. Her ihtiyaçlarını, taleplerini anında yerine getirmek için çaba gösterdik. Bu doğrultuda onların takdiri ve bize olan samimi yaklaşımlarını görmek de mutluluğumuza mutluluk katıyor. Belediyemiz çalışmaları bünyesinde bu meydanımızı restorasyon çalışmaları gerçekleştirdik ve bunun yanında bir de ihtiyaç olarak gördüğümüz Şehit Aileleri Derneğimiz için bir binanın yapımını bu alan içerisinde yaptık. Ayrıca burayı canlandırmak adına 5 adet de işyeri yaptık. Yapımını tamamladığımız dernek binamızın açılışını da böyle anlamlı ve değerli bir günde yapmayı uygun gördük. Ereğli Belediye Başkanı olarak görev yaptığımız 5 yıl içerisinde birçok hizmet yaptık alt yapısından, üst yapısına, vizyonel parklardan, ışıklarla donattığımız caddelerimize kadar geriye dönüp baktığımızda bunları da yapmışız diye gururlandığımız eserlerimizin içerisinde içimize en çok sinen, bizleri duygulandıran ve bir ilk olan hizmetimiz şu anda açılışında bulunduğumuz Şehit Aileleri Derneğimizdir. Bu hizmette emeği olan herkese teşekkür eder, bizleri bu açılışımızda yalnız bırakmadığınız için siz değerli hemşehrilerimize ve protokolümüze saygılarımı sunarım, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.



Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ise, “Bugün iki önemli duyguyu yaşıyoruz, bir taraftan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü gururla, mutlulukla kutlarken diğer yandan Şehitler Günü’nün hüznünü yaşıyoruz. Tabi ‘Çanakkale geçilmez’ sözü Anafartalar kahramanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün diriliş destanının başlangıcını yaptığı ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ sözüdür. Ülkemizde al bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, Camilerimizden ezanlarımız özgürce yankılanıyorsa bunun temelinde Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucuları, şehitlerimiz ve gazilerimiz vardır. Bu vesile ile tüm Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Belediye Başkanımıza güzel hizmetlerinden dolayı ve bizlere karşı gösterdiği yakınlık, kardeşlik ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu anlamlı hizmet için Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış programı plaket takdimlerinin ardından protokol eşliğinde tüm katılımcılarla beraber Şehit Aileleri Derneği binasının gezilmesiyle son buldu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English