Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

EPDK Kurul Üyesi Çiçek, ERRA yönetim kurulu üyeliğine seçildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, ERRA genel kurulunda, yönetim kurulunda boşalan 6 üyelik için 9 ülkeden adaylar yarıştı.


Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen genel kurulda, yönetim kurulu üyeliği için Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Avusturya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Letonya ve Macaristan'ın düzenleyici kurumlarından üst düzey yöneticiler aday oldu.


Gizli oyla yapılan seçimler sonucunda, ERRA yönetim kurulu üyeliğine Türkiye'den Ahmet Çağrı Çiçek, Avusturya'dan Dietmar Preinstorfer, Gürcistan'dan Maia Melikidze, Kuzey Makedonya'dan Adrijana Nelkova-Chuchuk, Letonya'dan Roland Irklis ve Macaristan'dan Pal Sagvari kabul edildi.


Tayland'ın Enerji Düzenleme Komisyonunun tam üyeliğe, Abu Dabi Enerji Dairesi, Cezayir Elektrik ve Gaz Düzenleme Komisyonu, Doğu Afrika Enerji Düzenleyicileri Birliği ile Fransa Enerji Düzenleme Komisyonunun ortak üyeliğe kabul edildiği genel kurulda, yönetim kurulu üyelerinden Melikidze ERRA başkanlığına, Sagvari ise başkan yardımcılığına seçildi. Böylece, ERRA başkanlığına ilk kez bir kadın seçilmiş oldu.


Çiçek, genel kurulda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği müktesebatıyla hızlı gelişen, dinamik bir enerji piyasasının gereklerini birlikte değerlendirme deneyimi ve farklı kültürel algıları algılayabilme kapasitesiyle EPDK'nin, genişleyen ERRA'nın kapsayıcılığına katkı sağlayacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:


"Gelecek çok da uzak değil. Küresel salgın hepimizi gelecekte yaşamaya zorladı. Geleceğin dayattığı dönüşümleri ve gelişimleri düzenleyici kurumların dayanışma içerisinde karşılaması ve yönetebilmesi gerekir. ERRA yönetim kurulu üyesi olarak bu vizyon dahilinde çalışacağım."


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Çiçek'in ERRA yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu görev bizim için çok değerli. Çağrı Çiçek kardeşimiz EPDK'yi ve ülkemizi layıkıyla temsil edecektir. Kendisine yürekten başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Düzenleyici çerçevelerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi misyonuyla çalışan ERRA'nın, 4 kıtadan 34'ü tam üye, 14'ü ortak üye olmak üzere toplam 48 üyesi bulunuyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English