Son Dakika Haberler

İlkbahar ve yaz mevsiminin habercisi enginarın faydaları saymakla bitmez. Enginar yemeği titiz bir hazırlık aşaması gerektirir. Enginar nasıl soyulur? İşte o püf noktalar...

Enginar Nasıl Soyulur?

Enginar nasıl soyulur? Enginar yemeği ilkbahar ve yaz aylarında sofralarımıza giriş yapar. Enginar Ege bölgesinde yetiştirilir. Yetiştirilmesi de oldukça meşakatlidir bu sebzenin. Enginarın sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Yapısı elmaya benzer. Soyulduktan sonra uzun süre havayla temas etmesi, kararmasına neden olur. Bu nedenle enginar temizliği titiz bir işçilik ister. Enginar soyumu sırasında hızlı hareket etmek gerekir. Bu şekilde kararmasının önüne geçilir.


Taze Enginar Nasıl Anlaşılır

Enginar, en zor soyular sebzeler arasındadır. Titiz bir çalışma ve pratiklik gerektirir. Yeşil sert yaprakları vardır. Bu yapraklar enginarı içerisinde gizler. Genel olarak sert bir dokuya sahiptir enginar. Hazırlık aşamasında önce, yaprakları canlı yeşil renkte enginar tercih etmeniz gerekir. Enginar nasıl soyulur?  Taze enginar yaprak renklerine dikkat edilerek satın alınmalıdır. Enginarın ne çok büyük ne de çok küçük olması gerekir. Orta boyutta bir enginar seçilmelidir. Seçtiğiniz enginarlar hemen hemen aynı boyutta olmalıdır. Bu sayede tencere içerisinde güzel bir görüntü oluşur.


Pratik Enginar Soyma Yöntemi

Pratik bir şekilde enginar soymak için çok keskin bir bıçağa ihtiyacınız var. Enginarı avucunuzun içerisine yerleştirin. Bıçağı enginara paralel şekilde tutarak en başından yuvarlayıp yeşil yapraklarını kesin. Bu işlemi yaparken avucunuzun içerisinde enginarı döndürerek işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Yeşil yaprakları bir anda değil katman katman kesmelisiniz. Derin kesilen enginarın şekli bozulabilir.


Enginar Kararması Nasıl Önlenir?

Enginar nasıl soyulur?  Enginar kararması önlemek için öncesinde bir kap su içerisine tuz atılarak bekletilmelidir. Hızlı bir şekilde soyular enginarlar göbek kısımları kesilmeden tuzlu suyun içerisine atılmalıdır. Tuzlu su içerisinde bekletilen enginar kararmaz. Bu nedenle tüm işlemleri bitirmek için uğraşmadan tuzlu suya atılmalıdır. Ardından biraz bekletilen enginar çıkarılıp göbek kısmı alınabilir. Bu işlem için de çok keskin bir bıçak ya da kenarları bilenmiş kaşığa ihtiyacınız olacak. Enginar nasıl soyulur?  Göbek kısmını da çıkardıktan sonra, enginar pişirmeye hazır.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English